Лія Ахеджакова стала тією, хто не зраджує своїм принципам: 85-річна акторка відважно підтримує Україну

Є люди, перед якими завжди хочеться, як то кажуть: "зняти шляпу". Величезної поваги заслуговують ті, що ні за яких обставин не зраджують своїм принципам: говорити правду, підтримувати жертв агресії, протистояти фейкам.

Серед російських акторів є особи, які не побоялись висловити свою думку стосовно подій, що розвернулися навколо України. Це такі відомі артисти як Олег Басілашвілі, Наталія Фатєєва, Алла Пугачова та Максим Галкін та ще дехто. Серед них й відома та для багатьох улюблена актриса Лія Ахеджакова.

Лія Меджидівна підтримує Україну тривалий час, починаючи з кінця 2013 року, коли українці постали проти своєї корумпованої влади.

Тоді вона сподівалась, що приклад сміливих українців візьмуть її співвітчизники й також повалять ганебний режим у своїй країні.

Надалі, коли російська влада продовжила свою агресивну політику та захопила Крим та частину Донецької та Луганської областей, пані Лія не вірила пропаганді, а продовжувала висловлювати свою непохитну точку зору, підписувала листи на підтримку українців та російських артистів, які критикували окупаційні дії свого політичного керівництва, таких як Андрій Макаревич.

Пізніше, у січні 2022 року, актриса розуміючи, до чого може привести шалена пропаганда, яка вирувала на екранах російських громадян, підписала антивоєнну петицію.

Тримається попри все

Зрозуміло, що така позиція не залишилась непоміченою в її країні. Почалися цькування актриси, на неї писали доноси, вимагали визнати 85 річну жінку “іноагентом” та відкрити проти неї кримінальну справу.

Доходило й до фізичної розправи. Одного разу під час вистави на сцену застрибнув якийсь чолов’яга та приснув їй в обличчя з балончика перцеву суміш.

Потім сталося ще гірше. Її звільнили з московського театру “Современник”, не дивлячись на те, що актриса пропрацювала там п’ятдесят років.

Та попри все пані Лія не хотіла покидати свою країну.

А
Актриса Лія Ахеджакова

Зараз Лія Меджидівна продовжує підтримувати Україну. Вона їздить з виставами країнами Європи та доносить правду зі сцени. Так нещодавно на спектаклі у Німеччині вона вийшла до глядачів з українським прапором, за що вдячні українці висловлювали їй свою подяку.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.