Пішов із життя одеський дідусь Панас, який розповідав діточкам казочки: Анатолій Дриженко прожив 82 роки

Одеський актор Анатолій Дриженко пішов із життя на 83-му році. Устиг зробити чимало дечого на театральних підмостках, грав у кіно та був ведучим телепрограми "Казки діда Панаса".

Сьогодні одесити провели в останню путь актора Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька Анатолія Дриженка. Народився чоловік на Черкащині, але з 1964 року відразу по завершенні університету Карпенка-Карого потрапив до Одеси, де зіграв понад сотню ролей на сцені та десяток ролей у кіно.

Пішов із життя актор Анатолій Дриженко

Актора можна було побачити в фільмі “Ліквідація”, який знімали в Одесі, та в проєкті “Золоте теля”. Ролі епізодичні. Також актор зіграв розшуковця Малкова у стрічці “Посилка для Світлани”, сапера в “Хлібі мого дитинства”, Бориса Миколайовича в “Я – Ангіна”. Востаннє на екранах Дриженко з’явився у 2014 році в стрічці “Пляж”, де зіграв Данилова.

Пішов із життя актор Анатолій Дриженко

Одеські малюки добре знають чоловіка, оскільки він розповідав їм різні історії в програмі “Казки діда Панаса” на телеканалі ГЛАС. Ще він викладав акторську майстерність та розвиток мови.

У 39 років Анатолій Миколайович став заслуженим артистом України. Щойно країну було оголошено незалежною державою, Дриженку надали звання народного артиста. Він став першим одеситом з цією поважною відзнакою. На той момент актору минуло 52 роки.

Пішов із життя актор Анатолій Дриженко

Донька актора Олена Головіна працювала у театрі разом із батьком, починаючи з 1984 року. Окрім театральних постановок вона брала участь й у зніманнях фільмів. Акторку можна побачити в “Острові любові”, “Анці з Молдаванки”, “Особистому житті слідчої Савельєвої”.