Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.

Він присвятив своє життя музиці та політиці. Проте після двох років боротьби з онкологією, у віці 79 років, Ян Табачник відійшов у вічність, залишивши за собою не лише великий спадок, але й низку питань щодо його поховання.

Як виглядає могила Яна Табачника

Його могила знаходиться в Ізраїлі, в Тель-Авіві, де Ян Табачник був похований за єврейськими традиціями. Це рішення можна зрозуміти, враховуючи його походження та віросповідання. Однак напис на його надгробку, виконаний російською мовою, викликав певне здивування і навіть розчарування серед українців. “Честь имею…” — саме ці слова стали головною фразою на камені, де також написано: “Здесь покоится Великий Человек и Музыкант. Спасибо, что Ты был.”

Як виглядає могила Яна Табачника. Скриншот фото з Мережі

М’яко кажучи, це виглядає дивно. Чому могила видатного музиканта не містить українських слів, якщо він мав титул народного артиста України, був народним депутатом Верховної Ради України трьох скликань, уродженець Чернівців, жінка якого також має звання народної артистки України, займав вагому роль в українському культурному просторі. Для багатьох це здається неповагою до його української спадщини та мільйонів шанувальників, які асоціюють Табачника з українською культурою.

Проте один елемент надгробка говорить більше про його талант, ніж будь-які слова: акордеон. Ян Табачник все життя популяризував цей інструмент і став його символом не лише в Україні, але й далеко за її межами. Саме акордеон залишився вічним супутником Табачника навіть після смерті, символізуючи його спадок у світі музики.

Нагадаємо, що він був не лише видатним музикантом, а й чоловіком Тетяни Недєльської та батьком трьох синів.

Родина Яна Табачника в різні періоди. Скриншот фото з Мережі

Їхній шлюб був частиною його публічного життя, але також залишався непорушною фортецею любові та підтримки, особливо під час останніх років його життя, коли він боровся з онкологією.

Популярне

Схожі статті

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.