Борис Пастернак наклав на себе руки: подробиці смерті талановитого поета

Сьогодні, 18 серпня, Борис Пастернак наклав на себе руки на 85-му році життя. Поет-пісняр також був відомий під прізвищем Пургалін.

Його тіло виявили біля будівлі клінічного наукового центру, де він лікувався, після того, як медсестра о 6 ранку помітила відкрите навстіж вікно палати літератора.

Борис Лазаревич останнім часом важко хворів — він знаходився у відділенні пульмонології із загостренням хронічного бронхіту. З огляду на пандемію, у знаменитого пацієнта взяли тест на коронавірусну інфекцію та помістили його в окрему палату на 8 поверсі до отримання результатів.

Оскільки під час надходження до лікарні Пастернак перебував у гарному настрої, його рідні впевнені, що причиною смерті став нещасний випадок.

Борис Пастернак (Пургалін)

Герой статті доводиться родичем відомому письменнику Борису Леонідовичу Пастернаку. Саме тому, щоб уникнути плутанини в роки роботи на телебаченні, він взяв прізвище-псевдонім Пургалін.

За сценаріями поета створені програми «Блакитний вогник», «Бенефіс», «Чарівний ліхтар». Він писав вірші для Караченцова і Преснякова, а ще Борис Лазаревич є творцем текстів пісень для фільмів «Тільки в мюзик-холі» 1980 року випуску, «Козаки-розбійники» (1979).