Як насправді виглядав Султан Сулейман, якого покохала Хюррем: безбородий і низенький – не такий як у серіалі

Серіал "Величне століття" наближений до реальної історії правителя Османської імперії, але є свідчення, що Султан Сулейман насправді не був таким красенем, як це показали на екрані.

Актор Халіт Ергенч зіграв роль Султана Сулеймана в серіалі “Величне століття”. Він з перших серій підкорив жіночу частину глядачів своєю мужньою і дуже привабливою зовнішністю. Якби правитель у реальності мав такі ж блакитні очі і статну фігуру, його можна було би назвати еталоном краси, проте історики вважають, що султан був зовсім не таким красенем. Його типаж відрізнявся від портрету, який показали у “Величному столітті”. Для телевізійників це логічно, оскільки навряд чи глядачок вразила звичайна нічим не захоплююча зовнішність.

Як виглядав реальний Султан Сулейман, якого покохала Хюррем

Описи істориків говорять, що Султан Сулейман мав середній зріст, у нього була біла шкіра, довга шия, дуже акуратні риси обличчя, які псував великий ніс і жовті зуби. Бороду він носив тільки під час військових походів, а у Стамбулі повелитель прибирав з обличчя всю рослинність.

Халіт Ергенч, який зіграв коханого Хюррем Султан має високий зріст 183 сантиметри. Історики стверджують, що насправді правитель був набагато нижчий — всього 163 см.

Як насправді виглядав Султан Сулейман, якого покохала Хюррем
Як насправді виглядав Султан Сулейман, якого покохала Хюррем

Через це прихильники “Величного століття” вважають, що не факт, що наложниці чекали на побачення з Султаном із захопленням. Засумнівалися гладядачі також, що Хюррем закохалася в правителя через його зовнішність. Дослідники також вважають, що те кохання, яке показали в серіалі між Роксоланою і Сулейманом було явно перебільшено, насправді рабиня, наблизившись до Султана, зрозуміла, яку владу може отримати.

Сумнівам піддають і версію, що найулюбленіша серед наложниць Сулеймана була неймовірно гарна. Сучасники венеціанські посли називали фаворитку милою і згадували делікатність її фігури. Про це свідчить довжина розшитих золотою ниткою надбрівних пов’язок-кашбашти Хюррем — 53 см.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.