Загублений фінал: ось так мав завершитись кінофільм “Діамантова рука” — нізащо не вгадаєте

Радянський кінофільм "Діамантова рука" став легендарним, втім мало хто знає про те, як насправді мала завершитись кінострічка. В останній момент режисер змінив фінал

У багатьох кінофільм “Діамантова рука” асоціюється з дитинством. У стрічці зіграли головні ролі радянські актори, які заробили популярність харизмою та незмінною усмішкою. Можна побитись об заклад: ледве не кожен третій знає сценарій фільму напам’ять. Втім, мало кому відомо, що насправді стрічка мала завершитись не так, як це сталось в реальності.

Яким хотів зробити фінал “Діамантової руки” режисер фільму

За зізнанням режисера фільму Леоніда Гайдая, стрічка мала завершитись на ліричній ноті. Після успішної операції з затримання злодіїв, до головного героя “Діамантової руки”, якого зіграв Юрій Нікулін, мала підійти його дружина та повідомити радісну новину про свою вагітність.

Кадри з фільму "Діамантова рука"
Кадри з фільму “Діамантова рука”

Втім, Леоніда Гайдая часто “сварили” за те, що він кожен фільм завершував надто лірично, сімейно та реалістично. У кінострічках людям хотілось бачити ті речі, які б навряд чи трапились в реальності. Саме тому Гайдая розкритикували за бажання завершити фільм з таким неймовірно цікавим сценарієм епізодом, в якому дружина повідомляє про вагітність.

Через те, що Гайдая сварили через надто побутові сцени, він ледве не в останній момент змінив свою думку та “переписав” фінальну сцену.

Кадри з фільму "Діамантова рука"
Кадри з фільму “Діамантова рука”

Як насправді завершилась “Діамантова рука”

Варто зазначити, що рішення Леоніда Гайдая змінити завершення кінофільму виявилось більш ніж успішним. Фінальна сцена органічно вписалась у загальний концепт стрічки та лаконічно завершила цікаву історію про контрабандистів.

Насправді фінальною сценою став епізод, в якому Юрія Нікуліна підіймають на крані. Під час знімання цього моменту радянського актора вдарив кран, хоча в сценарії, звісно, такого не було. Сценарист фільму “Діамантова рука” Яків Костюківський зізнається, що це сталось дуже несподівано.

Фінальна сцена "Діамантової руки"
Фінальна сцена “Діамантової руки”

Це сталося несподівано — всі оніміли! Але Нікулін, звісно, великий артист! Він все стерпів, хоча гаком йому розсікло шкіру, був навіть невеликий струс мозку. Але камера знімала, Юрко грав так, ніби цей трюк був передбачений сценарієм!

– зізнався сценарист фільму.

Схожі статті

Готую цей салат із млинцем та корейською морквою на кожне свято: мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Цей святковий салат має нарядний вигляд. Завдяки курятині та шинці він виходить ситним, через корейську моркву – гостренький, пекінська капуста надає свіжості, а млинець – оригінальності.

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.