Казки “Величного століття”: яких персонажів серіалу ніколи не існувало в реальному житті: Хюррем Султан була

Турецький історичний серіал "Величне століття" про життя Османської імперії став одним з найпопулярніших в турецькому кінематографі. Дізнайтесь, яких персонажів насправді ніколи не існувало в реальній історії.

В індустрії кіно і телебачення неможливо зняти ідеальний для всіх проект. Сухий історичний серіал з лише реальними фактами не зможе зацікавити широке коло глядачів, а якщо доповнити його драматичними поворотами, вигаданими лініями та неіснуючими персонажами – він матиме всі шанси “вистрілити”. Про “Величне століття” так і дізнався весь світ, однак серіал має безліч історичних неточностей.

Наприклад в серіалі невірно називали головну героїню Хюррем Султан руською рабою. Джерела кажуть, що вона була або українкою, або полькою. Також на екрані світилися герої, яких насправді ніколи не існувало.

Перша серія  "Величного століття" вийшла в 2011 році
Яких персонажів серіалу Величне століття ніколи не існувало в реальному житті

Це Фірузе-хатун – персидська шпіонка, яка була суперницею Хюррем. Сценаристи “Величного століття” не знали, що в результаті робити з вигаданою Фірузе, що неочікувано прибрали її з серіалу – за нею в Османську імперію тайно приїхали перси і забрали додому. З тих пір про неї згадували всього лише один раз.

Також не існувало принцеси Ізабелли Фортуни, з якої також намагалися зробити суперницю для Роксолани. Її могли списати одразу з декількох європейських королев, але точно ясно, що в реальному житті Фортуни не існувало. Крім того Султан Сулейман так кохав Хюррем, що навіть гарем розпустив, відмовився від наложниць і вперше за декілька сотень років імперії заключив нікях.

Яких персонажів серіалу Величне століття ніколи не існувало в реальному житті
Яких персонажів серіалу Величне століття ніколи не існувало в реальному житті

В продовженні “Величного століття”, серіалі “Імперія Кесем” творці придумали угорську принцесу Фар’ю Бетлен, спадкоємицю трона Трансильванії, дочку князя Габора і Катерини Брандербурзької. Відважна дівчина стала законною дружиною падишаха Мурада четвертого, витіснивши його головну фаворитку Айше Султан. Ймовірно сценаристи хотіли повторити любовний трикутник з “Величного століття” – Хюррем-Сулейман-Махідевран, але глядачі не оцінили такий сюжетний поворот.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.