У “Величному столітті” не показали всю правду: справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем

Реальна історія кохання султана Сулеймана і Хюррем вражає. Читайте нижче у матеріалі невідомі деталі, які не увійшли в серіал "Величне століття".

Сулейман Величний був молодим і привабливим чоловіком у розквіті сил, коли в його житті з’явилась Роксолана. Він завжди знаходився в оточенні красунь, які потрапили до гарему з різних країн, але Хюррем одразу вкрала його серце – вперше її побачивши, він мало не втратив дар мови і став вічним бранцем її дівочих чар.

Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем
Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем

Султан Сулейман дякував небесам, які дарували йому це диво. Не зважаючи на свою суворість, правитель був поетом, тому коли Хюррем стала повноправною господаркою палацу, він присвятив цілу оду в честь нової сукні коханої

Пришийте гудзики із зірок, а з мене зробіть петлі!

, – так звучить один із останніх рядків.

Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем
Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем

Султан як зіницю ока беріг красуню Роксолану, проявляючи справжню нещадність до тих, хто намагався їй нашкодити чи навіть образити її.

Великий правитель Османської імперії, під таємні смішки придворних своїми руками виготовив для коханої Хюррем дорогі прикраси. Це було всепоглинаюче кохання, тому він знехтував старими традиціями та зробив кохану своєю єдиною дружиною.

Однак, вона як і її вороги була не менш підступна. П’ятеро її синів султана Сулеймана вважалися спадкоємцями престолу. Щоб усунути будь-які перешкоди на шляху до влади, хоча Роксолана і так правила величезною імперією Османа нарівні з чоловіком, вона не раз нашіптувала чоловіку на вухо про підступних ворогів. Султан тут же лютував і безжально, не розбираючись, страчував кривдників коханої Хюррем. Так вона позбулася свого найлютішого ворога – Ібрагіма-пашу, який сіяв чутки про те, що Роксолана зачарувала султана.

Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем
Справжня історія кохання султана Сулеймана і Хюррем

Одного разу Хюррем важко захворіла, Сулейман зібрав найвідоміших лікарів з усіх куточків держави, але дружина згасла на очах і в 1558 році покинула цей світ.

Султан важко пережив втрату коханої, після чого помітно здав і через 8 років помер в нещасті. Склеп Хюррем знаходиться поруч із мавзолеєм Сулеймана, це свідчить про велике кохання султана до юної наложниці, яка стала його єдиною дружиною.

Схожі статті

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!