Чому в Туреччині відмовляються дивитися “Величне століття”: є претензії до Хюррем Султан і Сулеймана

Турецький серіал "Величне століття" викликав фурор у всьому світі, а ось у Туреччині досі до нього неоднозначне ставлення. Чому так вийшло? Читайте далі у матеріалі.

Султан Сулейман Величний став одним з найвизначніших та найвідоміших падишахів в історії Османської імперії. Він був завойовником, який мріяв підкорити світ. Також в реальній історії султан провів чимало реформ і в Туреччині досі до нього трепетне поважне ставлення. Але в серіалі “Величне століття” Сулейман більшу частину часу перебуває не у походах, а знаходиться в палаці та в центрі жіночих інтриг. Історичні довідки кажуть про те, що у нього просто не було часу на те, щоб розбиратися в сварках членів своєї сім’ї.

Крім того в серіалі глядачам показують, як деякі з героїв маніпулюють думкою султана. Це не тільки Хюррем, а також Хатідже, Шах Султан, Ібрагім. Могло скластись враження, шо падишах керується тільки пристрастю. Багато турків через це вважають, що Сулеймана очорнили у “Величному столітті”.

Яку страву з картоплі обожнював султан Сулейман
Чому в Туреччині відмовляються дивитися Величне століття

Хюррем Султан також не пощастило. В Туреччині досі неоднозначно ставляться до Роксолани, заради якої Сулейман пішов наперекір усім традиціям та розпустив гарем. В той самий час глядачів обурило, що у “Величному столітті” не була показана справжня велич хасекі, яка приймала активну участь в політиці держави.

У серіалі Хюррем постійно намагається розчистити дорогу до трону своїм синам, однак реальна дружина султана Сулеймана давала йому поради у важливих державних питаннях і листувалася з іноземними послами. Їй не треба було маніпулювати падишахом і воювати з іншими жінками за його увагу.

Як насправді виглядала Хюррем Султан з Величного століття в реальному житті
Чому в Туреччині відмовляються дивитися Величне століття

В серіальній версії Роксолана часто виглядала як істеричка, яка не знає, як утриматися на своєму п’єдесталі і залишатись єдиною та неповторною для свого чоловіка.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.