Таємниці серіалу “Величне століття”, які майстерно ховали: такого про Хюррем Султан і Сулеймана ти не знала

Турецький серіал "Величне століття" про султана Сулеймана і Хюррем - це перш за все художній витвір, тому на його повну достовірність не варто сподіватися. 

Історичний серіал “Величне століття” став мега популярним серед телеглядачів по всьому світу, давши можливість поринути у східну казку красивого кохання, боротьби за престол, та нескінченних палацових інтриг. Однак деякі важливі історичні факти з Османської імперії тих часів сценаристи опустили.

Насамперед треба згадати горе, яке пережили султан Сулейман і Хюррем. Коли падишах познайомився зі своєю новою наложницею, він усвідомив, що саме вона є коханням всього його життя. Роксолана відповіла правителю взаємністю, а плодом цього кохання стали шестеро дітей.

У серіалі глядачі змогли побачити лише п’ять нащадків Хюррем Султан, а ось шехзаде Абдуллу взагалі не показали. Він був третім сином Сулеймана та молодшим братом Мехмета та Міхрімах. Спадкоємець народився 1523 року і більше про нього нічого не відомо.

Факти про Хюррем Султан і Сулеймана, які майстерно ховали в серіалі Величне століття
Факти про Хюррем Султан і Сулеймана, які майстерно ховали в серіалі Величне століття

В одних джерелах зазначено, що дитина загинула у дворічному віці через епідемію віспи, в інших йдеться про те, що вона не дожила і до року – померла від невідомої хвороби. У Мережі можна зустріти інформацію про те, що Міхрімах і Абдулла були близнюками, але хлопчик народився хворим і став першою дитиною Роксолани, яка мала горб. Його смерть стала серйозним ударом для коханої Сулеймана.

Після народження другого сина Хюррем була впевнена, що влада в гаремі тепер точно опиниться в її руках, однак загибель другого спадкоємця знову похитнула її становище. Лише завдяки підтримці та турботі султана Роксолана змогла взяти себе в руки та зайнятися подальшим вихованням дітей.

Як насправді виглядала Хюррем Султан з Величного століття в реальному житті
Факти про Хюррем Султан і Сулеймана, які майстерно ховали в серіалі Величне століття

Деякі прихильники Хюррем Султан впевнені в тому, що Абдулла став першою мішенню Махідевран. Нібито саме за її наказом рабині гарему заразили новонародженого віспою. Але жодних доказів ця теорія не має.

Дослідними взагалі говорять про те, що немає жодного документального підтвердження тому, що шехзаде Абдулла, як і ще його два старші брати Махмуд і Мурат взагалі існували.

Популярне

Схожі статті

Царські хороми! Тіна Кароль навіть не намагається приховати свій розкішний 3-поверховий особняк (ФОТО)

Відома українська співачка Тіна Кароль живе у будинку, який свого часу їй подарував покійний чоловік Євген Огір. Як виглядають хороми артистки, в яких вона навела лад?

Готую 10 років, і всім подобається. Ця вечеря ніколи не набридає: картопляні биточки з цибулею і шпротами

Биточки - це універсальна ситна та смачна страва на будь-яку пору дня. Вона сподобається як дорослим, так і дітям і буде доречною на будь-якому столі. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Їм і худну! Дуже смачний і соковитий салат “Розгрузочний” з 4-х інгредієнтів: такий можна і на свято подати

Салат за цим рецептом виходить не лише смачним, а й корисним і низькокалорійним. Ви можете їсти його навіть на ніч і не хвилюватися за власну фігуру.