Тепер він мрія Хюррем Султан і всіх інших жінок: як виглядає та чим займається Матракчі з “Величного століття”

В серіалі "Величне століття" перед глядачами з'являлися багато цікавих героїв. Матракчі Насух-ефенді був одним з найбільш справедливих персонажів.

Матракчі Насух-ефенді був ерудитом, математиком, істориком, географом. Разом із науками чоловікові однаково добре давалося мистецтво – османці познайомилися через його роботи із тонкими зразками мініатюристики. Образ Матракчі на екрані втілив актор Фатіх Аль. Портрет живописця не зберігся, тому творці проєкту брали для зразка старовинні картини часів імперії Османа.

Насуху-ефенді довіряли. Дружили з ним і візир Ібрагім-паша, і правитель Османської імперії, султан Сулейман. Прізвисько Матракчі Насух отримав від Сулеймана. Він особисто розробив цю техніку бою на матрацах, об’єднавши кілька елементів різноманітних східних єдиноборств. З бою з будь-яким противником чоловік завжди виходив переможцем.

Як зараз виглядає та чим займається Матракчі Насух з Величного століття

У фіналі серіалу “Величне століття” улюблений для багатьох герой помер. На фоні харизматичного Сулеймана, яскравого Балі-Бея та красенів шехзаде, персонаж Матракчі виглядав простаком. Його не можна назвати мрією шанувальниць.

У серіалі нам показали, що чоловік був одружений тільки один раз, але його шлюб тривав лише кілька годин. У першу шлюбну ніч він розлучився з Нігяр і жінка стала коханкою Паргали. Більше Насух-ефенді не пов’язував себе ні узами шлюбу, ні стосунками з будь-ким.

Сучасні історики порівнюють Матракчі з Леонардо Да Вінчі, вважаючи його генієм імперії Османа. Загалом, можна сказати, що образ цього героя в серіалі вийшов близьким до реальності.

Як зараз виглядає та чим займається Матракчі Насух з Величного століття

Увагу турецьких режисерів Фатіх Аль привернув до себе після зйомок у проєкті “Іноземці вдома”. Після участі у “Величному столітті” актора зовсім не впізнати. Він виглядає дуже мужнім та брутальним.