Про що прибрехали у “Величному столітті”: знайомство Хюррем і Сулеймана, зради Ібрагіма-паши Хатідже та інше

Турецький історичний серіал "Величне століття" про життя часів Османської імперії містить багато неточностей та кіноляпів, які вводять глядачів в оману.

В сюжеті “Величного століття” були сцени, які в реальному житті в палаці султана Сулеймана ніколи б не відбулися. Найперше, що кидається до уваги – Хюррем майже одразу після полону потрапляє в палац султана і ледь не в перші дні свого перебування в гаремі відправляється в його покої. Насправді щоб удостоїтися честі бути покликаною на хальвет, потрібно було пройти багаторічне “навчання” в гаремі, тому шлях серіальної Хюррем до серця падишаха і влади занадто стрімкий в порівнянні з реальною історією.

Також історичні дані свідчать про те, що Роксолана потрапила в гарем до Сулеймана тоді, коли він був тільки спадкоємцем престолу, будучи сином султана Селіма І. В його руки влада перейшла у 26 років, а якщо навіть припустити, що Хюррем опинилась в гаремі одразу після сходження Сулеймана на престол, з екранною картинкою це не сходиться, тому що актор, який грає головного героя, виглядає досить зрілим чоловіком.

Факти з серіалу Величне століття, які не відповідають реальній історії
Факти з серіалу Величне століття, які не відповідають реальній історії

Ще одна суттєва неточність – це те, що Хюррем власноруч посилала дівчат на хальвет до коханого, а ще на початку серіалу боролася з цією традицією і намагалася одна захопити всю увагу султана. Це пов’язано зі зміною сценариста – два перших сезони сценарій писала одна людина, а в третьому сезоні вже інша.

Цікавий момент з прощенням зрад. Однією з найбільш гордих представниць Османської династії була Хатідже Султан – сестра падишаха. Вона неодноразово підкреслювала, що не потерпить зневажливого до себе ставлення і дала зрозуміти своєму чоловіку Ібрагіму-паши, що у нього ніколи не буде гарему з коханками, інакше вона одразу розлучиться з ним і не пробачить зраду.

Факти з серіалу Величне століття, які не відповідають реальній історії
Факти з серіалу Величне століття, які не відповідають реальній історії

Але вже в третьому сезоні Хатідже пробачила чоловіка-зрадника, який не просто повів оком в сторону іншої жінки, а народив дитину на стороні.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.