Турецькі серіали, схожі на “Величне століття”: підступні спокусниці, справжні султани та любовні інтриги

Турецькі серіали стали популярними в усьому світі завдяки розкішним костюмам, пишним декораціям і красивим акторам. Найпопулярніший сюжет - історії кохання султанів та їх обраниць.

На турецькому телебаченні є інші серіали крім “Величного століття” про реально існуючих особистостей. Про них читайте у нашій статті.

Заснування. Осман

Турецькі серіали, схожі на Величне століття
Турецькі серіали, схожі на Величне століття

Сюжет серіалу розповідає про те, як син Ертугрула Осман Газі боровся із Сельджукським султанатом за незалежність. Щоб створити імперію, йому довелося здолати внутрішніх ворогів, а також вступити в протистояння з могутніми Монгольською та Візантійською імперіями. В головній ролі постав турецький красунчик Бурак Озчивіт.

Алп-Арслан: Великий Сельджук

Турецькі серіали, схожі на Величне століття
Турецькі серіали, схожі на Величне століття

Серіал, який вийшов у 2021 році розказує глядачам про султана Алп-Арслана, який замислився над возз’єднанням усіх тюркських племен. Цей шлях правителя наповнений важкими боями, інтригами, коханням. Він зустріне туркменську красуню Акчі, до якої вперше відчує сильні почуття.

У Туреччині перші три серії серіалу “Алп-Арслан: Великий Сельджук” побили рейтинги “Величного століття”, який давно отримав статус культового.

Хюррем Султан

Турецькі серіали, схожі на Величне століття
Турецькі серіали, схожі на Величне століття

За кілька років до виходу на екрани гучного “Величного століття” світ побачив 8-серійний фільм “Хюррем Султан”. Роль слов’янської красуні Роксолани виконала Гюльбен Ерген, а султана – Алі Сюрмелі. Сюжет серіалу повністю сконцентрований на долі іноземки.

Хюррем вважається однією із найвпливовіших жінок Османської імперії. Традиційно після народження сина хасекі вирушала разом з дитиною у віддалену провінцію займатись вихованням і жити розмірене життя. Роксолана була першою, хто зміг відстояти право жити у столиці. Заради неї Сулейман ввів особливий титул, який за владою поступався лише матері султана Валіде.

Величне століття. Імперія Кесем

Турецькі серіали, схожі на Величне століття
Турецькі серіали, схожі на Величне століття

Цей серіал стане знахідкою для фанатів оригінального “Величного століття”. В сюжеті розповідається про кохання праправнука Хюррем і Сулеймана. Через покоління історія Роксолани повторюється у долі Анастасії, яку насильно привезли з Європи до гарему султана. На новій батьківщині дівчина отримала ім’я Кесем і завоювала серце Ахмеда I.

Кесем Султан вдалося досягти більших висот ніж Хюррем. Вона багато років була регентом і насправді правила державою.

Популярне

Схожі статті

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик, День народження доньок — це особливий привід для веселощів.

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.