Про це у “Величному столітті” промовчали: темна сторона Хюррем Султан, яка пішла на це, щоб зберегти владу

За серіальним та романтизованим образом Хюррем Султан у серіалі "Величне століття" ховається загадкова і маловідома сторона її історії. Подробиці читайте у цьому матеріалі.

Історія Роксолани Хюррем стала однією з найгарячіших тем після виходу на екрани серіалу “Величне століття” про життя і побут Османської імперії за часів правління султана Сулеймана Величного. Мільйони глядачів з усього світу з увагою спостерігали за життєвим шляхом Хасекі через те, як він був показаний по сюжету, а потім поглиблювали свої знання, читаючи науково-популярні статті про Роксолану. Проте навіть найвідданіші фанати не знали, що за красивою картинкою приховувалася гірка правда про неповторну Хюррем. Як виявилось, творці серіалу вирішили замалювати темні сторінки її біографії.

Як насправді виглядала Хюррем Султан з Величного століття в реальному житті
Хюррем була не такою білою та пухнастою: темні справи Роксолани

Після страти Шехзаде Мустафи в імперії настали зловісні часи. Жителі були збентежені загибеллю їхнього улюбленця, який предендував на престол, і це викликало не лише купу обговорень, а й спонтанні виступи невдоволених мас. З метою зберегти владу Хюррем змушена була призначити карні заходи.

Сотні чоловіків, незалежно від віку, були позбавлені мужності та перетворені в євнухів. Їх просто забирали з домівок і після операції віддавали на службу в гарем, де вони ставали вартовими, щоб слідкувати і запобігати будь-яким бунтам.

Хто міг зіграти роль Хюррем-Султан замість Мер'єм Узерлі
Хюррем була не такою білою та пухнастою: темні справи Роксолани

Також багато з тих, хто насмілився протистояти усталеному ладу, потрапляли під катування. Історики заявляють, що саме Хюррем придумувала методи покарання для бунтівників і їх родичів.

Творці серіалу “Величне століття” вирішили не відображати темну сторону головної жінки у житті султана Сулеймана. Вони зосередилися на позитивних аспектах її історії, адже якби вони розкрили всю гірку правду, відношення до Хюррем Султан було б кардинально іншим. Однак в тих умовах Хасекі робила все залежне від неї на благо своєї родини і чоловіка.

Популярне

Схожі статті

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.