Про це у “Величному столітті” промовчали: скільки насправді було дітей у Махідевран Султан і Сулеймана

Відомий турецький серіал "Величне століття" розповідає про історію життя Оманської імперії за правління султана Сулеймана, однак в сюжеті є певні історичні неточності.

Прихильники “Величного століття” знають Махідевран як матір старшого сина султана Сулеймана, Шехзаде Мустафи. Однак творці серіалу знову допустили неточності в сюжеті. Історичні дані говорять про те, що ця жінка мала ще інших дітей від падишаха.

Звісно, що у серіалі створили драматичну обстановку, показавши, як султан відділився від своєї першої коханої після появи Хюррем. Але насправді історія була складнішою – Махідевран мала інших дітей, окрім Мустафи, включаючи сина на ім’я Ахмед. В дитинстві Ахмед помер, залишивши Мустафу єдиною дитиною, яка вижила.

Скільки насправді було дітей у Махідевран Султан і Сулеймана
Скільки насправді було дітей у Махідевран Султан і Сулеймана

Також в серіалі Міхрімах була показана єдиною донькою султана Сулеймана, її народила Хюррем. В реальності ж правитель мав ще одну дочку від Махідевран, її звали Розія. Вона також дожила до старості, як і її мати, але її роль і причетність до родини султана в серіалі були опущені.

Ймовірно, сценарій з введенням інших дітей Махідевран в сюжет став би більш складним і заплутаним. Тому творці “Величного століття” вирішили обмежити кількість дітей султана Сулеймана до п’ятьох від Хюррем та одного сина від Махідевран.

Скільки насправді було дітей у Махідевран Султан і Сулеймана
Скільки насправді було дітей у Махідевран Султан і Сулеймана

Нагадаємо, роль Махідевран Султан зіграла акторка Нур Феттахоглу. Вона відома своєю виразною грою та здатністю передати глибокі емоції персонажів. Хюррем або Роксолану втілила на екрани Мер’єм Узерлі. Її вражаюча краса та глибокий акторський талант допомогли створити запам’ятовуючий образ цієї жінки, яка вплинула на падишаха та історію Османської імперії.

Султана Сулеймана, який відомий також як Сулейман Величний, зіграв Халіт Ергенч. Він майстерно втілив образ великого правителя, його харизму, рішучість та вроджений лідерський дар. Ці актори та їх герої не лише відіграли ключові ролі в серіалі, але й зробили їх живими та незабутніми, сприяючи успіху “Величного століття”.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.