Про це у “Величному столітті” промовчали: життя Хюррем в гаремі султана Сулеймана було далеко не казкою

В серіалі "Величне століття" про кохання султана Сулеймана і його наложниці Хюррем не показали багато моментів, які стосуються реального життя і побуту в гаремі падишаха.

Турецький серіал “Величне століття” привернув увагу глядачів по всьому світу, але в той же час слава зіграла з цим безперечним хітом поганий жарт. Серіал критикували за історичну недостовірність, страх показати зайвий раз моторошні звичаї представників Османської імперії.

Шанувальники чудово знають про те, що не всьому, що було показано на екранах, варто вірити. Насамперед це художня картина, а не документальний фільм. Тим не менш, справжні фанати картини незадоволені тим, що сценаристи дозволили собі показати глядачеві масу зайвої інформації, в той час як деякими важливими історичними факти зовсім знехтували.

Гюльфем Хатун з Величного століття за 12 років неймовірно перевтілилася і помолоділа
Яким було реальне життя в палаці Сулеймана, яке не показали у Величному столітті

Насправді життя в палаці султана Сулеймана було не казкою, якою її багато хто представляв. Наложниці були готові на будь-що, аби отримати можливість піти на зустріч із падишахом. У сюжеті “Величного століття” показували доволі різки епізоди, як наприклад, зі спробою підпалити Хюррем, з отруєннями і стратами. Але все ще багато чого залишилося за кадром.

Ми розповімо, чого не показали в серіалі. Перше – це моріння голодом провинившися рабів та наложниць. У “Величному столітті” через таке покарання у перших епізодах пройшли Хюррем та Гюльніхаль, проте їх швидко помилували. А ось за серйозні провини людей могли залишити за ґратами вмирати з голоду в компанії щурів.

Як зараз виглядає актор султан Сулейман з Величного століття
Яким було реальне життя в палаці Сулеймана, яке не показали у Величному столітті

Також цікаво, що в серіалі наложниці зображені вже дорослими молодими жінками. Однак в Османській імперії існувала традиція, згідно з якою батьки добровільно могли відправляти дочок у гарем до султана. Туди брали дівчат вже від 12 років, і за сьогоднішніми мірками, це ще зовсім діти.

В сюжеті “Величного століття” султанші часто загрожували недругам, що запхають їх в мішок і кинуть у Босфор. А не показали ось що – наложниць могли зв’язати, всадити у шкіряний мішок і запустити туди змію.

Популярне

Схожі статті

Хто красивіший без марафету? Ольга та Наталія Сумські показалися без макіяжу і вразили природною красою

Сестер Ольгу та Наталію Сумських вважають одними з найкрасивіших жінок українського шоу-бізнесу. Так як виглядають акторки без макіяжу та марафету?

Невістка – в горлі кістка? Третя дружина Остапчука показала, який “багатий” стіл накрила для свекрухи

Великдень заведено відзначати всією родиною. От і батьки Володимира Остапчука вирішили відвідати сина з невісткою. Як зустріла молода невістка свекра та свекруху?

“Навіть для мене було занадто”: Оля Цибульська відверто зізналася, що стикнулася з сериозною недугою

Знаменита українська артистка Оля Цибульска поділилася з підписниками складною особистою історією, через яку зірка навіть не хоче зʼявлятися перед публікою. З чим довелося стикнутися співачці?