40-річна Мер’єм Узерлі вперше розповіла, через що пройшла заради ролі Хюррем Султан: “Я мало не збожеволіла”

Турецько-німецька актриса Мер'єм Узерлі, яка зіграла роль коханої дружини султана Сулеймана в серіалі "Величне століття", розповіла про початок роботи над роллю та труднощами зйомок.

Мер’єм Узерлі стала зіркою світового масштабу завдяки ролі Хюррем Султан у популярному турецькому серіалі “Величне століття” про Османську імперію в часи правління Сулеймана Величного. Актриса потрапила в проєкт в останній момент і не підозрювала, що після цього її кар’єра так злетить. Однак зірці було дуже нелегко на цій роботі.

Як виявилося, сценаристи “Величного століття” довгий час не могли знайти актрису, яка б відповідала критеріями на роль Роксолани. На проби було запрошено близько 200 претенденток, лише Мер’єм Узерлі підійшла їм за всіма параметрами. Погодивши її кандидатуру, режисер одразу дав їй сценарій для заучування своєї ролі. Тільки тоді з’ясувалося, що актриса не розмовляє турецькою, а шукати нову султаншу часу вже не лишалося.

Мер'єм Узерлі вперше розповіла, через що пройшла заради ролі Хюррем Султан
Мер’єм Узерлі вперше розповіла, через що пройшла заради ролі Хюррем Султан

Мер’єм затвердили за два тижні до початку зйомок, тому перед нею стояло складне завдання – спробувати за кілька днів освоїти нову мову. Для цього їй довелося докласти неймовірних зусиль, але поступово вона опанувала необхідні базові знання і вже могла спілкуватися з носіями турецької мови.

В інтерв’ю Узерлі розповідала про мовний бар’єр, який дуже заважав їй до кінця влитися в роль своєї героїні:

На початку зйомок я мала проблеми з мовою – я дуже мало розуміла. Але з часом мовний бар’єр почав руйнуватися, і це мотивувало мене вчитися старанніше – чим більше ставали мої знання, тим простіше мені було

Мама Мер’єм німкеня, а батько – турок. У сім’ї знаменитості було прийнято говорити німецькою. Навіть коли батько звертався до членів сім’ї турецькою, Узерлі відповідала звичною мовою.

Як виглядала Мер'єм Узерлі у ролі Хюррем Султан у серіалі Величне століття
Мер’єм Узерлі вперше розповіла, через що пройшла заради ролі Хюррем Султан

Також Хюррем на зйомках почувалася чужою і самотньою. Для ролі вона поїхала з Берліна в Туреччину, де нікого не знала:

Перші тижні вмирала від самотності. Я нікого там не знала, окрім тих, з ким працювала. Я мало не збожеволіла

, – зізналася Мер’єм.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.