У “Величному столітті” це не показали. Після смерті султана Сулеймана на Османську імперію чекала війна жінок

Після смерті султана Сулеймана в імперії Османа почалися досить складні часи, які призвели до нових конфліктів. У серіалі "Величне століття" цього не показали.

Наприкінці серіалу “Величне століття” телеглядачі змогли побачити смерть Сулеймана, після чого на престол зійшов один із синів султана – Селім, який не відзначався особливим характером, оскільки його найбільше цікавили розваги. Подальше життя Селіма, а також стан справ в імперії Османа залишилися вже за кадром.

Його дружина Нурбану Султан тріумфувала і святкувала перемогу. Тепер вона вважала себе головною жінкою всього палацу, адже Міхрімах жила окремо, а Роксолана вже давно покинула цей світ. Але вона надто рано святкувала перемогу.

Хюррем недолюблювала Нурбану
Хюррем недолюблювала Нурбану

Сестра нового правителя пам’ятала про складні взаємини своєї матері Хюррем та її невістки, тому для неї було справою честі зіпсувати життя дружині брата. Недовго думаючи, Міхрімах переїхала в Топкапи і всі мешканці палацу відразу почали називати її нової Валіде. Нурбану дратував цей факт, проте змінити вона нічого не могла. Напруга між жінками зростала постійно.

Султан Селім і Нурбану
Султан Селім і Нурбану

Практично щодня за наказом Міхрімах у покої Селіма відправляли нових наложниць, яких він із задоволенням приймав у себе. Також син Нурбану Мурад дуже зблизився зі своєю тіткою і зробив єдиною фавориткою саме дівчину, подаровану йому нею. Дружині Селіма доводилося це терпіти та підкорятися Міхрімах.

Після смерті Сулеймана Міхрімах і Нурбану почали ворогувати
Після смерті Сулеймана Міхрімах і Нурбану почали ворогувати

Поки жінки з’ясовували стосунки і вели між собою тиху війну, новоспеченому султану потрібно було керувати державою. Падишах отримав прізвисько “п’яниця”, однак це сталося лише через два століття після його смерті. За життя піддані називали Селіма найдобрішим правителем. За 8 років на престолі він встиг завоювати Кіпр та Аравію і не стратив жодного свого підданого.

Помер султан Селім миттєво. У 1574 році він прибув з візитом до Старого палацу, щоб обстежити після капітального ремонту, і послизнувся на плитці в хамамі, в результаті чого впав і вдарився скронею. Після нього трон дістався шехзаде Мураду, а Міхрімах так і залишилася Валіде за його правління, хоча за усіма правилами цей титул тепер мав належати Нурбану. Жіноче протистояння тривало і далі.

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.