Ви ахнете, коли дізнаєтесь, який кіноляп допустили в серіалі “Величне століття”: пов’язаний з Хюррем і Валіде

Серіал "Величне століття" став одним із найпопулярніших у багатьох країнах світу. Втім, про один серйозний кіноляп могли не здогадуватись навіть найвідданіші фанати стрічки

У “Величному столітті” можна побачити стосунки між великою кількістю людей. Наскільки відомо, творці серіалу намагалися якнайточніше передати атмосферу влади та боротьби за неї під час правління султана Сулеймана. Для цих цілей було навіть побудовано спеціальний павільйон, що повністю повторював оздоблення палацу Топкапи, оскільки зйомку в самому палаці заборонили через його історичну цінність як музей.

Більшість головних героїв та інших персонажів було взято з історії великої держави. Але їхні стосунки між собою навряд чи відповідали дійсності. Наприклад, у “Величному столітті” протягом усього серіалу можна побачити напруженість у відносинах між валіде Айше Хафсою та її невісткою, Хюррем.

У Мережі розповіли, якими насправді були стосунки Валіде та Хюррем Султан за історичними даними
У Мережі розповіли, якими насправді були стосунки Валіде та Хюррем Султан за історичними даними

Як дізналися телеглядачі, з найпершої появи української дівчини в гаремі, Валіде одразу її не полюбила за нахабство і зухвалість, які не притаманні рабині. Спостерігаючи, який вплив Хюррем почала мати на султана, Валіде намагалася вмовити сина не робити фатальної помилки. Але султан втратив голову від кохання. Закоханий у свою наложницю він зробив те, чого жоден султан до цього не робив.

Хай там що б не говорив серіал, в історії Османської імперії зустрічається згадка, що насправді відносини Валіде та Хюррем були далеко не такими поганими, як показали на екранах. Ба більше, деякі історики зазначають, що вони були близькими і навіть допомагали один одному в тих чи інших ситуаціях.

Якими насправді були стосунки матері Султана Сулеймана Валіді та її невістки Хюррем Султан
Якими насправді були стосунки матері Султана Сулеймана Валіді та її невістки Хюррем Султан

Для найбільшої інтриги сценаристи ввели сюжетну лінію неприязні між матір’ю і дружиною великого султана. Втім, як вказують кілька джерел, Айше Хафса сама обрала зі всіх наложниць саме Роксолану і займалася її вихованням та навчанням, готуючи ту до непростої ролі бути наложницею султана та матір’ю майбутніх шехзаде.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.