Кіноляпи “Величного століття”, про які мало хто здогадується: султан Сулейман не допустив би цього з Хюррем

Відомий турецький серіал "Величне століття" вийшов дуже масштабним, однак в сюжеті є багато кіноляпів, які не відповідають реальній історії. Найабсурднішим з цієї точки зору вийшов третій сезон.

Серіал “Величне століття” не претендує на історичний жанр, тому невідповідності сюжетної лінії з реальною історією помітні неозброєним оком.

Наприклад, Махідевран Султан в серіалі чомусь називали Хасекі, однак цей титул султан Сулейман подарував тільки для своєї дружини Хюррем.

Також був епізод, в якому колишній коханий Роксолани опинився у султанському дворі та писав портрет падишаха і його Хасекі. Персонажа Луку ввели для створення додаткової інтриги і загрози майбутнього Хюррем у палаці, але насправді в ті часи було неможливим, щоб сторонній чоловік годинами і без наслідків дивився на жінку султана. Гарем і був для того створений, щоб ніхто інший не міг бачити наложниць.

Кіноляпи Величного століття, про які мало хто здогадується
Кіноляпи Величного століття, про які мало хто здогадується

Сценаристи пішли проти історії і тоді, коли почали розписувати війни Хюррем із сестрами її чоловіка. Якщо до весілля Роксолани з Сулейманом цю ворожнечу ще можна було уявити, після нікяха така поведінка з боку представниць династії була неприпустимою, адже титул Хасекі поступався лише званню Валіде Султан у гаремі.

І в цьому плані найбільше питань до третього сезону “Величного століття”. На той момент мати Сулеймана вже померла, тож Валіде у палаці немає. Гаремом офіційно керує Хюррем, будучи законною дружиною падишаха. І все одно сестри государя Хатідже та Шах-і-Хубан плетуть інтриги проти Роксолани.

У Величному столітті знявся справжній потомок Османської династії
Кіноляпи Величного століття, про які мало хто здогадується

Можна також згадати про те, що в реальній історії Хюррем добре ладнала з Валіде, і та дуже добре ставилася до невістки. Важко уявити, що сестри Сулеймана змогли б йти проти волі брата-падишаха та рідної матері. У серіалі ж Хатідже після страти свого чоловіка відкрито оголошує війну Хюррем та не приховує, що влаштовувала на неї замах і вдається до чорної магії. Останнє заняття для мусульман вважається гріхом.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.