Цей доленосний момент з життя Хюррем і Сулеймана не показали у “Величному столітті”: кіноляп чи так задумано?

У серіалі "Величне століття" життя султана Сулеймана і Хюррем показано не з історичною точністю, а з сюжетними домислами, однак була одна важлива подія, яку сценаристи вирішили опустити з кадру.

Хюррем Султан у серіалі “Величне століття” пережила безліч випробувань, починаючи з першої серії. Але навіть коли вона стала коханою османського падишаха її біди не припинилися. Їй довелося пережити чимало нещасть за все життя у палаці: побиття, в’язницю, розлуку з сином, заслання, нескінченну боротьбу в гаремі, втрату синів.

Напевно, у реальному житті Роксолані теж було складно. Нині вже важко сказати, що саме їй довелося пережити у гаремі Сулеймана. Але з огляду на те, в яких умовах опинилася наложниця і яких висот вона змогла досягти, можна погодитися з тим, що їй пощастило. Адже лише одиницям із тисячі вдалося стати пані такого рівня.

Витіснивши попередніх фавориток, Хюррем змогла стати улюбленицею Сулеймана та народити йому багато дітей. За серіалом вона народила чотирьох синів та одну дочку. Але історики стверджують, що дітей було шестеро. Чомусь не був показаний ще один її син.

Цей доленосний момент з життя Хюррем і Сулеймана не показали у Величному столітті
Цей доленосний момент з життя Хюррем і Сулеймана не показали у Величному столітті

Деяким глядачам не сподобалося, що сценаристи не вписали його в сюжет серіалу. Адже саме з цією дитиною у Хюррем та Сулеймана сталася трагедія. Крім відомих глядачам п’ятьох дітей, Роксолана мала ще одного шехзаде, якого не показали в кінострічці.

Після Мехмеда та Міхрімах Хюррем Султан народила другого сина, і це був не Селім, а шехзаде Абдулла. Цей хлопчик народився в 1523 році. Більше про цю дитину невідомо нічого, тому що вона померла в дуже ранньому віці.

Одні джерела стверджують, що хлопчика забрала епідемія віспи, коли йому було 2 роки. Інші джерела запевняють, що дитина не прожила й року, а причина її смерті – невідома хвороба. Також у Мережі можна зустріти інформацію про те, що шехзаде Абдулла був братом-близнюком Міхрімах, але на відміну від сестри він народився слабким і хворим.

Цей доленосний момент з життя Хюррем і Сулеймана не показали у Величному столітті
Цей доленосний момент з життя Хюррем і Сулеймана не показали у Величному столітті

Кончина шехзаде Абдулли стала сильним ударом для Хюррем. Але завдяки підтримці та турботі з боку султана Сулеймана, вона змогла оговтатися і продовжила піклуватися про інших своїх дітей, Мехмеда і Міхрімах.

Було б дивно, якби ніхто з прихильників Хюррем не став звинувачувати у смерті шехзаді Абдулли її головну суперницю Махідевран, матір старшого шехзаде Мустафи. Стали говорити, що нібито вона наказала заразити віспою малюка, адже чим більше дітей у суперниці, тим міцніше її становище в гаремі. Однак жодних доказів причетності Махідевран Султан до смерті шехзади Абдулли немає. Тому ця версія залишається лише нічим не підкріпленою теорією.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.