Крема, настоянки і магічні змови: секрети краси Хюррем Султан з “Величного століття”, якій програла Махідевран

Хюррем Султан була легендарною особистістю в історії Османської імперії. Досі точаться суперечки, як їй вдалося досягти такого впливу в державі та підкорити султана.

Згідно з історичними даними, Роксолана не славилася своєю красою. В джерелах можна знайти згадки про те, що Хасекі не вирізнялася високим зростом, не мала стрункої талії, мала великий та круглий ніс, а її очі були маленькі і глибоко посаджені. Нічого спільного реальна Хюррем Султан з серіальною героїнею у виконанні актриси Мер’єм Узерлі у серіалі “Величне століття” вона не мала.

Cекрети краси Хюррем Султан з Величного століття
Cекрети краси Хюррем Султан з Величного століття

Незважаючи на це, якщо вірити згадкам істориків, Хюррем працювала над собою, розуміючи, що у неї повно суперниць у гаремі. Сулейман, звичайно, ні на кого, крім дружини не дивився, і все ж таки вона намагалася виглядати краще, ніж є. Роксолана вдавалася до косметики, кремів, пахощів. Причому обраниця падишаха намагалася робити все для того, щоб секрети її краси зберігалися таємно від усіх.

Зазначається, що у покоях Хюррем була спеціальна кімната, наповнена флаконами парфумів, масел, всіляких кремів, настоянок і цілющих трав, а також величезні глечики, в яких привозили глину з берегів Нілу для догляду за тілом. Навіть є такий факт, що служниці Хюррем Султан під час приготування мазей читали заклинання. І хоча ворожіння не просто засуджувалося, але було заборонено, повірити в це дуже легко. Так чи інакше, але магічні змови користувалися популярністю за всіх часів серед людей різних станів незалежно від культури.

Як виглядала Мер'єм Узерлі у ролі Хюррем Султан у серіалі Величне століття
Cекрети краси Хюррем Султан з Величного століття

Роксолана дуже любила парфуми. Якісь вона купувала сама, але іноді гарні ароматні флакони султанші підносив особисто падишах, щоб порадувати свою кохану дружину. За деякими відомостями, аналогічні дари Хюррем отримувала від Єгипетської принцеси.

В серіалі “Величне століття” практично не приділяли уваги тому, як султанша доглядала за собою. Лише зрідка глядачам показували, як рабині розпиляють парфуми на шию Роксолани чи допомагають їй підібрати вбрання.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.