Ось якими наложниці Сулеймана були в житті: не схожі на Хюррем Султан і Махідевран з “Величного століття”

Поціновувачі серіалу про Османську Імперію звикли бачити на телеекранах красивих і завжди чепурних наложниць. А якими вони були у реальному житті?

Кожен хоча б раз чув про культовий серіал про Османську Імперію “Величне століття”. Як насправді виглядали наложниці Султана, яких на екрані втілили талановиті та красиві турецькі актриси?

Махідевран Султан

Як виглядала Махідевран Султан у Величному столітті у виконанні Нур Феттахоґлу
Як виглядала Махідевран Султан у Величному столітті у виконанні Нур Феттахоґлу

У ролі Махідевран Султан у серіалі “Величне століття” зіграла відома турецька актриса Нур Феттахоґлу. Знаменитість, за наполяганнями шанувальників, ідеально втілила свою роль. Зірка продемонструвала властиву наложниці гордість та водночас романтичну слабкість перед коханим обранцем. Неможливо оминути увагою і природну привабливість зірки, яка разом із талантом допомогла їй завоювати популярність.

Якою була Махідевран Султан у реальному житті – без зайвих прикрас теж була гарна
Якою була Махідевран Султан у реальному житті – без зайвих прикрас теж була гарна

Звісно, історики “малюють” наложницю Султана Сулеймана по-різному. У когось вона має витонченіші та навіть гостріші риси зовнішності. Тим часом інші пропонують портрет, на якому реальна Махідевран Султан має великі чорні очі, тонкий і довгий ніс та шикарне темне волосся. Хай там як, але без косметики та допомоги сучасник стилістів наложниця Сулеймана виглядала чудово.

Хюррем Султан

Хюррем Султан у виконанні Мер'єм Узерлі у серіалі Величне століття
Хюррем Султан у виконанні Мер’єм Узерлі у серіалі Величне століття

На телеекранах глядачі спостерігали за акторською грою відомої турецької актриси Мер’єм Узерлі. Рудоволоса красуня, яка, до слова, пофарбувала пасма заради ролі, втілила образ могутньої та впливової дружини Султана Сулеймана. Грація та витонченість Узерлі допомогли їй показати, якою була Роксолана у реальному житті.

Як насправді виглядала наложниця Сулеймана Хюррем Султан у реальному житті
Як насправді виглядала наложниця Сулеймана Хюррем Султан у реальному житті

А ось Хюррем Султан, на відміну від своєї конкурентки Махідевран, мала слов’янське коріння, а тому її зовнішність мала зовсім не турецькі риси. Оскільки Роксолана була однією з найвпливовіших жінок за всю історію Османської Імперії, існує чимало її портретів – і всі вони відрізняються один від одного. Втім, можна з легкістю зазначити, що наложниця Султана Сулеймана мала ніжну зовнішність.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.