facebook

Хюррем Султан була не тою, за кого себе видавала: факт, який творці серіалу “Величне століття” приховали

Серіал "Величне століття" став одним із найпопулярніших у всьому світі. Втім, художня стрічка ніколи не претендувала на історичну вірність. Що сценаристи не розповіли глядачам?

Якою насправді була відома Хюррем Султан? Поціновувачі популярного серіалу “Величне століття” вважають її красивою, мудрою та розважливою жінкою. Таке твердження дійсно справедливе.

Втім, сценаристи стрічки про Османську імперію навмисно опустити або ж спотворили частину історичних фактів про дружину Сулеймана. Розповідаємо, про які факти з життя Роксолани ви навіть не здогадувались.

Правда про Хюррем Султан

Нікому невідомо, як насправді звали Хюррем Султан. Одна частина істориків вважають, що реальне ім’я знаменитості – Анастасія Лісовська. А інші впевнені в тому, що її звали Олександрою. А ось ім’я Хюррем Роксолані дав Султан Сулейман. Чоловік назвав її тією, яка “сміється” та “приносить радість”. Саме такий переклад у цього слова.

Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці
Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці

А ось головний секрет, який творці серіалу вирішили приховати від глядачів – реальна зовнішність султанші. Багато хто звик асоціювати Хюррем Султан із рудоволосою жінкою – Мер’єм Узерлі.

Втім, за ствердженнями істориків, що Роксолана, як і всі інші дівчата з гарему, не могла бути настільки стрункою. Річ у тім, що султани завжди любили повних жінок. Крім того, Лісовську вирізняв ніс із горбинкою.

Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці
Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці

Ще один цікавий факт – ми з ніжністю спостерігали за гарним листуванням Султана Сулеймана та Хюррем Султан. Насправді ж історикам вдалось знайти тільки 14 послань від Роксолани до коханого чоловіка. Вони і дійсно були красивими, але не існує жодного факту, який би став підтвердженням, що Султан їй відповідав. Він писав коханій вірші, але вони залишались у його щоденнику.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.