Хюррем Султан була не тою, за кого себе видавала: факт, який творці серіалу “Величне століття” приховали

Серіал "Величне століття" став одним із найпопулярніших у всьому світі. Втім, художня стрічка ніколи не претендувала на історичну вірність. Що сценаристи не розповіли глядачам?

Якою насправді була відома Хюррем Султан? Поціновувачі популярного серіалу “Величне століття” вважають її красивою, мудрою та розважливою жінкою. Таке твердження дійсно справедливе.

Втім, сценаристи стрічки про Османську імперію навмисно опустити або ж спотворили частину історичних фактів про дружину Сулеймана. Розповідаємо, про які факти з життя Роксолани ви навіть не здогадувались.

Правда про Хюррем Султан

Нікому невідомо, як насправді звали Хюррем Султан. Одна частина істориків вважають, що реальне ім’я знаменитості – Анастасія Лісовська. А інші впевнені в тому, що її звали Олександрою. А ось ім’я Хюррем Роксолані дав Султан Сулейман. Чоловік назвав її тією, яка “сміється” та “приносить радість”. Саме такий переклад у цього слова.

Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці
Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці

А ось головний секрет, який творці серіалу вирішили приховати від глядачів – реальна зовнішність султанші. Багато хто звик асоціювати Хюррем Султан із рудоволосою жінкою – Мер’єм Узерлі.

Втім, за ствердженнями істориків, що Роксолана, як і всі інші дівчата з гарему, не могла бути настільки стрункою. Річ у тім, що султани завжди любили повних жінок. Крім того, Лісовську вирізняв ніс із горбинкою.

Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці
Що сценаристи серіалу Величного століття приховали про Хюррем Султан у стрічці

Ще один цікавий факт – ми з ніжністю спостерігали за гарним листуванням Султана Сулеймана та Хюррем Султан. Насправді ж історикам вдалось знайти тільки 14 послань від Роксолани до коханого чоловіка. Вони і дійсно були красивими, але не існує жодного факту, який би став підтвердженням, що Султан їй відповідав. Він писав коханій вірші, але вони залишались у його щоденнику.

Популярне

Схожі статті

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.

Які вони непостійні! Санта Дімопулос, MamaRika, Анна Трінчер, Алла Кудлай змінили колір волосся на рожевий

Жінки обожнюють змінювати імідж. Їх приваблюють не лише нові луки, але й зовнішні перевтілення. Навіть із кольором волосся експериментують. Тож можемо побачити, як пасують зіркам рожеві відтінки.

Можу їсти цей пиріг з варенням хоть щодня! Рецепт простіший за шарлотку, а смак в рази кращий

Пиріг з варенням за цим рецептом виходить ніжним, м'яким і буквально тане у роті. Готується він дуже швидко, просто і з доступних та бюджетних продуктів.