Де похована Міхрімах Султан: донька Сулеймана і Хюррем Султан єдина отримала таку “привілейовану” могилу

Міхрімах Султан була єдиною донькою пари Хюррем Султан та Сулейманого Величного, тому й відношення до неї було як до єдиної, найулюбленішої – для неї мало бути все на висоті.

Міхрімах Султан була єдиною донькою пари Хюррем султан та Сулеймана Величного, тому й відношення до неї було як до єдиної, найулюбленішої – для неї мало бути все на висоті.

Батьки дуже любили свою маленьку донечку, тому завжди вона була для них на першому місці.

Міхрімах була дуже розумною та дуже вродливою, як її мати. Завжди була опорою для свого батька та допомагала йому в будь-яких справах. Її думки та погляди мали свій власний вплив на політичну діяльність, історики навіть стверджували, що в неї були б всі можливості стати гідним правителем.

Дівчинка стала як матуся – брала багато участі у всіх інтригах навколо палацу. Проте, саме Міхрімах була дуже щирою та щедрою, вона брала багато участі у благодійних заходах та завжди допомагала тим, хто цього потребує. Вона не жаліла а ні сил на це, а ні коштів.

Після смерті матусі Міхрімах, батьком дуже часто радився із донькою з приводу політичної діяльності, вирішував різні питання. Для нього був важливий погляд та роздуми єдиної донечки.

Коли він залишав палац, Султан отримував новини, що коїться в палаці саме він Міхрімах.

Історики показали унікальну могилу доньки Сулеймана і Хюррем Міхрімах
Історики показали унікальну могилу доньки Сулеймана і Хюррем Міхрімах

Султан Величний на відзнаку для своєї улюбленої доньки побудував велику мечеть – в знак великого кохання до улюбленого дитя. Ба більше, вона після цього почала отримувати значну кількість коштів, що наказав батько.

Все своє життя дівчинка фінансувала будівництво великих споруд – наприклад комплекс Едірнекапи. Він містив у собі мечеть, школу для дітей та спільну баню.

Із самого початку вважали, що могила Міхрімах буде знаходиться саме у цьому місці, проте її племінник Мурад (син Селіма), як отримав титул султана, прийшов до іншого рішення.

Міхрімах поховали в музеї Сулеймана – племінник хотів показати, наскільки сильно батько кохав свою доньку, що надав наказ поховати її поруч із найріднішим – Сулейманом Величним. Вона була першою, хто став гідним цього та був захоронений поруч із султаном.

Тож, донька Хюррем та Султана має дійсно привілейовану могилу та місце поховання – ніхто про це не міг навіть мріяти, але завдяки великому внеску за все своє життя, дівчина отримала велику нагороду.

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.