Що подивитись під час відпустки: 3 нових українських серіали, які точно не залишать вас байдужими

Кохання та зради, сімейні сварки, дотепні жарти та історичні події - усе це є в сюжетних лініях українських серіалів. Пропонуємо перелік драм, за переглядом яких вам точно не буде нудно.

У 2000-х кінолюбителі часто нарікали на якість тогочасних українських серіалів та фільмів. Частково засилля низькоякісного продукту на медіаринку спостерігалось через недофінансування кіноіндустрії, а частково — через засилля дешевого кінопродукту з сусідньої країни.

Утім, після 2014 року поступово на телебаченні були введені квоти на програми, музику, кіно та серіали українською мовою та коли почали діяти державні програми фінансування кіновиробництва. Це сприяло не лише появі якісних фільмів які отримують визнання та винагороди на міжнародних фестивалях, а й розвитку серіального виробництва.

Пропонуємо вам добірку з трьох українських серіалів, які варто подивитися під час літньої відпустки. Подекуди буде не лише цікаво, а й пізнавально.

“Спіймати Кайдаша”

Це своєрідне переосмислення культової “Кайдашевої сім’ї” Івана Нечуя-Левицького на сучасний манер. Є тут, як в оригіналі, сварлива невістка і прискіплива свекруха, нещасний дядько з алкогольною залежністю і одвічні сутички батьків та дітей. З іншого боку, серіал відображає і сучасність — стилістику сільських весіль 2000-х років, порушення проблематики ранніх шлюбів та початок АТО у 2014 році.

Українські серіали, які не залишать вас байдужими
Українські серіали, які не залишать вас байдужими

Додаткову цінність “Спіймати Кайдаша” має завдяки вишуканій мові з домішками діалектів та суржику. Це чи не перший український серіал, герої якого розмовляють не вигладженою літературною, а справжньою живою українською мовою.

“Століття Якова”

Екранізація однойменного роману українського письменника Володимира Лиса. Свого часу роман отримав нагороду “Книга року ВВС”.

Перегляд цього серіалу не займе у вас багато часу, адже тут усього чотири серії. Події життя головного героя розгортаються на тлі знакових історичних подій минулого століття. Є тут і народні традиції, й нерозділене кохання і шляхетна польська панна, що виходить заміж за селянина, і війна та боротьба УПА.

Українські серіали, які не залишать вас байдужими
Українські серіали, які не залишать вас байдужими

Радує око стилістичне оформлення серілу — яскраві народні строї, старовинні колекційні авто, якісний музичний супровід. Саундтрек до “Століття Якова” написав Святослав Вакарчук.

“Кава з кардамоном”

Якщо “Століття Якова” здасться вам занадто подієво насиченим, можна переглянути серіал “Кава з кардамоном”. Це екранізація більш “легкого” роману “Мелодія кави у тональності кардамону” української авторки Наталії Гурницької.

Події відбуваються в середині ХІХ століття. У центрі сюжету — історія кохання польського шляхтича та селянки-сироти.

Популярне

Схожі статті

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.

Донька Алена Делона розповіла про перший період життя без батька: “Місяць без моєї руки у твоїй”

Минув місяць з того дня, як великий Ален Делон пішов у вічність, і цей час став особливо важким для його доньки Анушки. Кожен, хто втрачав рідних, добре знає, як болісно переживати саме перші дні.

Тіна Кароль перехопила естафету від Pianoбоя: поп-діва буде обирати пісні для Нацвідбору на Євробачення

Українська поп-діва Тіна Кароль отримала почесну роль музичної продюсерки Нацвідбору на Євробачення-2025, замінивши на цій посаді Дмитра Шурова, всім відомого як Pianoбой.