Як насправді виглядали Хюррем, Міхрімах, Махідевран та інші герої «Величного століття» в історії

В основі сюжету відомого у всьому світі турецького серіалу «Величне століття» лежать реальні події. Багатьом він полюбився завдяки акторам, тому сьогодні пропонуємо подивитися, як насправді виглядали Хюррем, Махідевран та інші герої драми в історії.

Творці проекту подарували глядачам можливість подивитися на Османську імперію в період правління султана Сулеймана. Звичайно, до наших днів збереглися далеко не всі історичні фото, проте деяких улюблених персонажів все ж можна побачити такими, якими вони були тоді.

Сулейман I Чудовий

Один з найбільших величних султанів в історії, адже саме під час його правління кордони імперії істотно розширилися. Крім того, Сулейман I створив безліч значимих пам’яток архітектури і ввів нове законодавство. Його роль дісталася Халіту Ергенчу.

Сулейман I Чудовий і Халіт Ергенч
Сулейман I Чудовий і Халіт Ергенч

Хюррем

Вона ж Роксолана — улюблена дружина Сулеймана I Чудового. Тільки з нею він уклав мусульманський шлюб. Правитель так її любив, що затвердив для неї новий титул «Хасекі».

Завдяки йому в гаремі Хюррем була другою за старшинством після свекрухи. У серіалі її зіграла Мер’єм Узерлі.

Хюррем-султан і Мер'єм Узерлі
Хюррем-султан і Мер’єм Узерлі

Махідевран

Ще одна улюблена наложниця Сулеймана до того, як з’явилася Хюррем. Та хитрістю вислала Махідевран і її сина з палацу, а вона в підсумку пережила їх усіх. Цю героїню можна побачити у виконанні Нур Феттахоглу.

Махідевран-султан і Нур Феттахоглу
Махідевран-султан і Нур Феттахоглу

Валіде

Мати султана. В молодості познайомилася з Селімом Першим, від якого і народила майбутнього главу імперії. Актриса Небахат Чехре прекрасно втілила її образ на екрані.

Валіде-султан і Небахат Чехре
Валіде-султан і Небахат Чехре

Міхрімах

Дочка Сулеймана і Хюррем, що стала єдиною зі спадкоємиць своїх батьків, що дожили до дорослого віку. Її роль виконала Пелін Карахан.

Міхрімах-султан і Пелін Карахан
Міхрімах-султан і Пелін Карахан

Селім II

Син головних героїв «Величного століття», який прийшов до влади після смерті батька. Незважаючи на свою пристрасть до вина, зміг завоювати Кіпр і Аравію, розширивши межі Османської імперії. Зіграв його актор Енгін Озтюрк.

Селім ІІ і Енгін Озтюрк
Султан Селім ІІ і Енгін Озтюрк

Схожі статті

Із цим рецептом діти полюбили запіканку. Тепер доводиться готувати подвійні порції: шоколадно-сирна смакота

Усім знайома сирна запіканка. Багато хто любить її, але діти часто не сприймають цей смак. Це легко виправити, зробивши запіканку наполовину шоколадною. Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Чудова альтернатива пиріжкам, а готуються набагато простіше: закусочні кекси з яйцем і цибулею обожнюють усі

Звісно, це може звучати доволі дивно, втім приготувати солоні кекси з цибулю та яйцем – найкраще ваше рішення. Така незвичайна закуска точно вразить вас.

В класичний вінегрет додала цікавий інгредієнт і перетворила його на новий салат: пікантний смак з родзинкою

Всі полюблять класичний варіант вінегрету з буряком та маринованими огірками. Але якщо додати до звичного рецепту новий інгредієнт, завдяки якому звична для нас страва вибухне новими фарбами смаку?