Ліза Глінська поділилася закулісними секретами «МастерШеф»: куди йдуть продукти, хто доїдає страви та багато іншого

Переможниця і суддя кулінарного шоу «МастерШеф» Ліза Глінська поділилася закулісними секретами з шанувальниками. Кондитер розповіла, чого глядачі не бачать на екрані і навряд чи коли-небудь побачать.

Після перемоги в другому сезоні проекту Єлизавета відучилася в Le Cordon Bleu, потім почала проводити майстер-класи з приготування десертів і більше не змогла зупинитися.

Зараз героїня статті є засновником власної школи, де також викладає, автором двох книг, кулінарним експертом, лауреатом Чемпіонату світу з кондитерського мистецтва. Здавалося б, хіба цього мало? Але Глінська продовжує підкорювати вершини й надалі.

Ліза Глинська
Ліза Глінська

Крім своєї головної пристрасті, вона ще й активний користувач соціальних мереж, де ділиться з фанатами не тільки рецептами. З огляду на величезну популярність «МастерШеф», Ліза вирішила підняти завісу і показати закулісся одного з найулюбленіших українцями шоу.

За її словами, картинка на екрані — мала частина великого процесу, з якого створюється проект. Багато що, на жаль, залишається за кадром і оживає тільки в пам’яті та на фото, однак і тих дуже мало, оскільки учасникам забороняли фотографувати під час знімального процесу.

Судді першого сезону «МастерШеф. Професіонали »
Судді першого сезону «МастерШеф. Професіонали»

«До початку зйомок нас вчили, як не “вбити” комбайни, красиво і правильно нарізати овочі, ступеням прожарювання м’яса. Ми катали пасту, робили профітролі, вчилися… Буквально один день», — пише Глінська.

Вся двадцятка жила в пансіонаті в півгодини їзди від павільйону. Незважаючи на те що вільного часу у було дуже мало, вони якось примудрялися влаштовувати застілля і смажити шашлики.

Ліза Глинська в «МастерШеф. Професіонали »
Ліза Глінська в «МастерШеф. Професіонали»

Цікаво, що макіяж Ліза найчастіше робила собі сама, а зачіскою вже займалися гримери. Інтерв’ю після конкурсів забирало від години до двох на кожну людину.

«Спали ми мало. Особливо на початку, коли було багато учасників — потрібно було всіх загримувати, зробити зачіску. Тому нас привозили дуже рано, а їхали ми пізно. За місяць я схудла на дев’ять кілограмів», — згадує кондитер.

Не можна не відзначити і те, що конкурси проходили в найнесподіваніших локаціях. Одного разу героїня статті вбралася в красиву сукню, а в підсумку кулінарів вивезли на риболовлю, де в гумових чоботях важко було залишатися жіночною.

Ліза Глинська в другому сезоні «МастерШеф»
Ліза Глінська в другому сезоні «МастерШеф»

Тепер про страви і продукти. За словами учасниці 9 сезону Елеонори Зубенко, залишки того, що готують на дегустацію суддям, ніхто не доїдає.

Справа в тому, що між закінченням приготування і оцінюванням проходить від однієї до півтора годин, тобто все вже давно остигле. До того ж після суддівського столу страви далекі від первісного вигляду — в них вже хтось покопався.

Учасниця 9 сезону «МастерШеф» Елеонора Зубенко
Учасниця 9 сезону «МастерШеф» Елеонора Зубенко

Якщо, наприклад, комусь для конкурсу знадобилося борошно, але все воно не використане, то пізніше пакет з ним акуратно скручують і закривають скотчем, щоб не викидати. А на наступний день ним зможе скористатися інший учасник.

Схожі статті

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.