facebook

Вакарчук зібрав рекордну суму грошей для України на концерті у Лондоні: на що будуть розподілені кошти

З початку повномасштабної війни в Україні Святослав Вакарчук доклав неабияких зусиль, аби пришвидшити перемогу і допомогти постраждалим у війні. На цей раз артист зібрав приголомшливу суму грошей для України на благодійному концерті.

Святослав Вакарчук ще з 2014 року займається активною волонтерською діяльністю і допомагає українським військовим. З початку повномасштабної війни в Україні, артист одразу зайняв активну позицію. Він допомагає Україні фінансово і підтримує українців морально. Так, Вакарчук часто їздить з невеличкими благодійними концертами по містах України, де підтримує звичайних людей, переселенців, волонтерів, військових та інших піснею та добрим словом. Святослав часто навідує військові госпіталі і гарячі точки, де тривають запеклі бої. Робить він це для того, аби на свої очі побачити, чим потрібно допомогти українським військовим.

Святослав Вакарчук співає для військових в укритті
Святослав Вакарчук співає для військових в укритті

Влітку 2022 року гурт “Океан Ельзи” на чолі з Вакарчуком здійснили благодійний тур Європою і зібрали для України 19 млн гривень. Тоді артист дав повний звіт, на що були витрачені ті кошти. Частину грошей передали на спецрахунок Міністерства оборони України, частину – на фонд Сергія Притули, а найбільшу частку коштів витратили на закупівлю пікапів для військових.

На цьому артисти не зупинилися. Нещодавно Вакарчук взяв участь у благодійному концерті у Лондоні, на якому вдалося зібрати для України аж 147 мільйонів гривень. Ці кошти будуть витрачені на придбання необхідного обладнання у лікарні, а також на відбудову медичних установ, які були зруйновані внаслідок військових дій.

Відомо, що на благодійному концерті у Лондоні побували і члени королівської родини, зокрема герцог Глостерський принц Ричард. А сам Вакарчук зізнається, що щасливий, що має змогу залучити пряму фінансову допомогу для України.

Популярне

Схожі статті

“Зараз потрошку петляємо”: Сергій Середа розповів журналістам про кризу у стосунках з дружиною MamaRika

Всі подружжя і зіркові, і звичайні не рідко стикаються з кризами та складними моментами. Так сталося і в родині співачки MamaRika та її чоловіка, коміка Сергія Середи.

Не спаруєш голубки до півня: як виглядають чоловіки зіркових жінок Фреймут, Тарабарової та Нелі Шовкопляс

Існує безліч думок про те, що жінки обирають чоловіків за певними критеріями. Але коли йдеться про відомих жінок, здається, що їхній вибір стає ще більш виваженим і ретельним.

Записуйте простий рецепт хрустких запечених баклажанів з беконом: готую через день, бо дешево та ситно

Ви звичайно знаєте, що баклажани можуть бути основою для різних страв, а в поєднанні з беконом і ніжною цибулею-пореєм створюють просто неймовірний смак.

“Обіймаю усіх, хто не здається!”: Алла Мазур показала світлину з посестрами, що як і вона подолали онкологію

Алла Мазур не перестає нагадувати, що навіть у найтемніші моменти можна знайти світло, навіть коли здається, що сили вже не лишилось, варто зробити ще один крок. Її посестри — живе свідчення того.

Хто з українських естрадних зірок, окрім доньки Тоні, на роковини згадав про Ніну Матвієнко: таких не багато

Рік тому пішла у засвіти Ніна Матвієнко — жінка-легенда, чий голос здавався співом самої душі України. Її відхід став потрясінням, що відлунювало в серцях тих, хто слухав її пісні.

Я у захваті від вигляду та смаку цієї випічки: домашнє печиво “Крила янгола” цілком виправдовує свою назву

Печиво "Крила янгола" — це легкий, ніжний і повітряний десерт, що нагадує повітряні крила. Завдяки своїй хрусткій скоринці та м'якому безе всередині, печиво стає чудовим доповненням до чаю або кави.