facebook

Багато-хто подумав, що це НЛО: навіщо артисти і актори України запали сотні ліхтарів у нічному небі

По всій країні пройшов мітинг діячів культури України "Стоп культурний карантин . Актори, артисти, ведучі, художники та інші талановиті особистості попросили у держави допомоги.

Діячі культури України вирішили підняти проблему кризи у своїй сфері у незвичайний спосіб. Не дивлячись на те, що режим самоізоляції вже ослаблений і багато-хто повертається на свої робочі місця, в країні досі немає чіткого плану виходу з карантину культурних діячів.

Мова зараз йде не тільки про співаків і акторів, а також про дизайнерів, художників, організаторів концертів, працівників театрів, музеїв і різних фестивалів.

Для того, щоб звернути на себе увагу, в двадцяти містах України працівники культурних професій одночасно запалили величезні ліхтарі, промені яких направили в небо.

Промені світла над Києвом

“Побачте нас! Почуйте нас! Дайте нам можливість працювати”, — йдеться у зверненні організаторів.

Наприклад, тільки в столиці ліхтарі запалили на 12 різних майданчиках, серед яких Поштова Площа, Арка дружби народів, Пейзажна алея та інші.

Учасники найбільш незвичайного мітингу в історії країни звернули увагу на те, що у держави немає ніякого сценарію щодо виходу з кризи діячів сфери мистецтва. Без роботи залишилися понад 250 тисяч людей по всій країні. Але, як відомо, фестивалі, балетні студії і масштабні івенти можуть бути закриті аж до кінця наступного року. Протестувальники вважають, що всі вирішили, що їх просто не існує.

До акції приєдналися активісти з Харкова, Хмельницького, Чернігова, Одеси, Ужгорода, Дрогобича, Полтави, Умані та інших міст України.

Організатори таким чином спробували звернути на себе увагу представників влади і викликати їх на конструктивний діалог, щоб почати формувати сценарій виходу з кризи культурної сфери. Поки що ніяких офіційних заяв у відповідь не надійшло.

Фото з особистого блогу професійного флориста.

https://www.instagram.com/p/CAGdACJB7ID/

Ось так виглядали промені в небі над Києвом.

Біля пам’ятника засновникам столиці також запалили десятки ліхтарів.

Акція протесту в Ужгороді.

Популярне

Схожі статті

“Зараз потрошку петляємо”: Сергій Середа розповів журналістам про кризу у стосунках з дружиною MamaRika

Всі подружжя і зіркові, і звичайні не рідко стикаються з кризами та складними моментами. Так сталося і в родині співачки MamaRika та її чоловіка, коміка Сергія Середи.

Не спаруєш голубки до півня: як виглядають чоловіки зіркових жінок Фреймут, Тарабарової та Нелі Шовкопляс

Існує безліч думок про те, що жінки обирають чоловіків за певними критеріями. Але коли йдеться про відомих жінок, здається, що їхній вибір стає ще більш виваженим і ретельним.

Записуйте простий рецепт хрустких запечених баклажанів з беконом: готую через день, бо дешево та ситно

Ви звичайно знаєте, що баклажани можуть бути основою для різних страв, а в поєднанні з беконом і ніжною цибулею-пореєм створюють просто неймовірний смак.

“Обіймаю усіх, хто не здається!”: Алла Мазур показала світлину з посестрами, що як і вона подолали онкологію

Алла Мазур не перестає нагадувати, що навіть у найтемніші моменти можна знайти світло, навіть коли здається, що сили вже не лишилось, варто зробити ще один крок. Її посестри — живе свідчення того.

Хто з українських естрадних зірок, окрім доньки Тоні, на роковини згадав про Ніну Матвієнко: таких не багато

Рік тому пішла у засвіти Ніна Матвієнко — жінка-легенда, чий голос здавався співом самої душі України. Її відхід став потрясінням, що відлунювало в серцях тих, хто слухав її пісні.

Я у захваті від вигляду та смаку цієї випічки: домашнє печиво “Крила янгола” цілком виправдовує свою назву

Печиво "Крила янгола" — це легкий, ніжний і повітряний десерт, що нагадує повітряні крила. Завдяки своїй хрусткій скоринці та м'якому безе всередині, печиво стає чудовим доповненням до чаю або кави.