facebook

Джамала витратить Шевченківську премію не на дорогі бутіки: співачка вже знайшла, куди підуть 429 тисяч грн

Цьогоріч Джамалу відзначили високою державною нагородою – Шевченківською премією. Та співачка поки не витратила жодної копієчки з 429 тис. грн. Як вирішила розпорядитися фінансами?

Джамала не перестає дивувати українців власними досягненнями. Якщо вже береться до справи, то робить усе у найкращому вигляді. На “Євробаченні” здобула для країни 1 місце. Зробила документальний фільм “Джамала: Пісні свободи”, який отримав “Золотого дельфіна” у Каннах.

Цьогоріч і не думала зупинятися. За власні досягнення Джа була нагороджена Національною премією України ім. Тараса Шевченка. До високого визнання фольклорного альбому Qirim доклалася ще й грошова винагорода у 429 тис. грн.

Джамала з користю витратить Шевченківську премію

Та отримавши ці немалі гроші, знаменитість не поспішила їх витратити на якісь особисті забаганки. Навпаки придумала чудове вкладення коштів у дуже благородну справу. Про плани на найближче майбутнє Джамала розповіла “Музвару”.

Сказала, що поки й копійки не витратила з преміальної суми, оскільки планує реалізувати освітній проєкт. Співачці чудово відомо, що в наших музичних закладах часто-густо розучують російськомовні романси.

От зірці й спало на думку розробити ноти своїх пісень із видатного альбому й надрукувати велику кількість посібників для майбутніх студентів. Тож уся Шевченківська премія піде на втілення цієї ідеї в життя. Артистка підрахувала, що ще й не вистачить. Джа певна:

“Там є все – музика, аранжування, пісні просто надвокальні. Не те, що з ними екзамени можна складати, а й вступати до найпрестижніших вишів”.

Звісно, партитура її пісень занадто складна для виконання, має велику кількість технічних вимог. Але найвправніші майбутні співаки мають впоратися з подібним викликом. Тож Джамала планує зробити подібний подарунок музичним училищам та консерваторіям.

Популярне

Схожі статті

Вже не хоче другу дитину: 30-річна дружина Віктора Павліка зробила неочікувану заяву про поповнення

Молода дружина Віктора Павліка Катя Репяхова завжди мріяла мати мінімум двох дітей. Та, зіткнувшись зі складним материнством, Катя вже не впевнена, що хоче стати мамою вдруге.

Ці 5 порід собак не хочуть заводити навіть ветеринари: до чого слід бути
готовим, якщо ви все ж наважилися

Багато людей не уявляють життя без домашніх улюбленців. Хтось віддає перевагу котам, а хтось – собакам. Проте існують породи, які навіть ветеринари радять не заводити вдома.

5 найкращих рецептів заготовок із капусти на зиму: навіть чоловік, який не “переварює” овочі – оцінив

Капусту можна заготовляти на зиму в декілька способів. Ось лише деякі з них – квашена, маринована, в розсолі, вітамінізована тощо. Це завжди дешево, смачно, а головне – дуже корисно.