facebook

Зберігала вдома далеко не прикраси: у Таїсії Повалій знайшли та конфіскували гори забороненого добра

Чарівні українські пісні й романси, народні свята — ось з чим асоціювалося ім'я Таїсії Повалій. Вона була улюбленицею публіки, володаркою звання Народної артистки України. А зараз все змінилося.

Тепер Повалій із зірки стала для багатьох українців символом зради. На цьому тижні Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) конфіскував у Повалій “все, що нажите непосильною працею”

Шлях вниз

Історія падіння Таїсії Повалій розпочалася ще у 2015 році, коли вона була позбавлена звання Народної артистки України. Цей крок тоді був відповіддю на її проросійську позицію, а також на відверті заяви та дії, які викликали обурення у громадян. Повалій та її чоловік, Ігор Ліхута, були піддані різкій критиці за підтримку агресивних дій росії, а також за колабораціонізм.

Тож конфіскація нерухомості та майна колишньої регіоналки — логічне продовження. Суд ухвалив позбавити зрадницю семи земельних ділянок, загальна площа яких перевищує 10 гектарів. Також було вилучено два житлові об’єкти: будинок на 400 квадратних метрів та домоволодіння на 101 квадратний метр. Крім того, у списку конфіскованих речей опинилися коштовності, травматична та мисливська зброя. Та найбільш несподіваним виявилося вилучення прав на дев’ять пісень, серед яких такі відомі композиції, як “Ангели-хранителі”, “Обниму тебя” та “Назавжди”.

У Таїсії Повалій знайшли та конфіскували гори забороненого добра. Скриншот фото з Мережі

Реакція суспільства —  від схвалення до осуду

Після оприлюднення інформації про конфіскацію більшість українців висловили підтримку судовому рішенню. Колишні колеги Повалій, які колись з нею співпрацювали, а також пересічні українці, які були її поціновувачами, не приховували задоволення від такої розв’язки. Тільки багато хто вважає, що ці санкції потрібно було запровадити раніше, так само як і позбавити Повалій з Ліхутою українського громадянства.

Однак не обійшлося без критики: син Повалій, Денис, відкрито засудив цей процес, назвавши його “рекетом”. Його висловлювання викликали суперечливу реакцію, оскільки для багатьох конфіскація стала лише частиною довгоочікуваного акту справедливості.

Популярне

Схожі статті

Так смачно готує тільки моя кума з села, а тепер і я: картопля, 2 яйця, трохи бекону і ситна вечеря на столі

Якщо ви хочете відчути справжній дух сільського затишку, то ця страва саме для вас. Тут немає складних інгредієнтів чи технологій — тільки прості продукти.

Хтось вже тоді проявив себе, а в інших і натяку на зірковість не було: малолітні Козловський, Жадан, Дантес

Дитячі фото завжди викликають усмішку, а коли це світлини зірок — ще й особливу цікавість. Адже ніхто з нас, навіть уважні батьки, не може з точністю сказати, ким стане дитина в майбутньому.

Наче в Голлівуді: як виглядає найбагатше село України та хто в ньому живе – від цих фото захоплює подих

Хто подорожував Закарпаттям, напевно, проїжджав мимо села Нижня Апша. Воно розташоване поблизу кордону з Румунією і вважається найбагатшим населеним пунктом країни.

“Народження Венери”: Боттічеллі бачив свою героїню саме такою – Олександра Заріцька повторила образ у мушлі

Олександра Заріцька з гурту Kazka вирішила здивувати шанувальників, повторивши образ Венери, як її бачив Боттічеллі. Звісно, до народження богині й пересування за допомогою вітру не дійшло.

“Це найкращі миті мого життя”: 40-річна Слава Камінська зустрічається з молодиком – танцівником, як Дікусар

Славі Камінській довелося брати участь у "Танцях з зірками" двічі. Один із них був із Дмитром Дікусаром. Співачка й досі не може забути спільних тренувань, тож знайшла заміну українцю.

Не пройшли повз: як Нікітюк, Денисенко та Астафʼєва відреагували на розлучення Бєднякова з Настею Короткою

Нещодавно відомий телеведучий Андрій Бєдняков публічно повідомив про своє розлучення з дружиною Настею Короткою. Колеги артиста не пройшли повз і залишили свої коментарі, реакції й побажання.