facebook

Софії Ротару – 73! Цікаві факти з життя артистки і чому вона затьмарила Пугачову

Легендарна радянська і українська артистка Софія Ротару святкує свій день народження. У п'ятницю, 7 серпня, їй виповнилося 73 роки.

Дивлячись на фотографії Ротару, важко повірити, що співачці вже 73, адже вона досі виглядає чудово. Сьогодні ми зібрали найцікавіші факти про легендарну співачку.

Початок творчого шляху

Ротару в юності

Софія Ротару народилася в маленькому українському селі. Складно уявити, але в юності Софія Михайлівна професійно займалася спортом і була чемпіонкою школи з багатоборства. Але головним покликанням була музика. Ще з дитинства Софія співала в сільському будинку культури та перемагала у всіх місцевих конкурсах художньої діяльності. Популярність Ротару придбала рано. У 17 років співачка перемогла в Республіканському фестивалі народних талантів. Тоді фото Ротару опублікували на обкладинці найвідомішого в союзі журналу. Саме в той період Софія познайомилася з Анатолієм Євдокименко, який став першим і єдиним коханням Софії, а також зіграв чималу роль в зірковій кар’єрі співачки.

Софія Ротару і Анатолій Євдокименко

Євдокименко став керівником ансамблю «Червона Рута», з яким Ротару почала гастролювати. Свій перший пісенний альбом артистка випустила в 1974 році. У 1988-му вона отримала звання Народної артистки СРСР. У цьому вона перевершила саму Аллу Пугачову, адже остання отримала звання Народної артистки СРСР тільки в 1991 році, напередодні розпаду Радянського Союзу.

Хіти Ротару, які знають всі

Хіти Ротару співають і дорослі і діти

За свою творчу кар’єру Софія Ротару випустила більше 500 пісень на різних мовах. Однак є пісні, які стали справжніми хітами і навіть через багато років їх пам’ятають багато. Серед таких композицій виявилися: «Червона рута” 1970 рік, «Лаванда» 1985 рік, «Луна-Луна» 1986 рік, «Хуторянка» 1993 рік, «Одна калина» 2004 рік.

Софія Ротару зараз

Одне з останніх фото Ротару
Одне з останніх фото Ротару

Останнім часом легендарна артистка дуже рідко з’являється на телебаченні, але відомо, що вона ще виступає на закритих вечірках. Також відомо, що у співачки є невеликий сімейний бізнес, який приносить їй пристойний дохід. До слова, Софія Ротару хоч і рідко з’являється на сцені, але не забуває радувати своїх шанувальників новими фотографіями і публікаціями в соціальних мережах.

Популярне

Схожі статті

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.