facebook

Верховна Рада прийняла закон “Полякової ” – не дарма мітингували: які преференції отримають артисти

Карантин боляче вдарив в першу чергу по малому і середньому бізнесу. Але чимало постраждали і артисти. Навіть не стільки вони самі, як їхні співробітники. Що тепер зміниться?

Багато артистів в період карантину втратили всі доходи – концерти, виступи, навіть корпоративи були скасовані, зупинилися всі кінозйомки. Звичайно, що бідувати вони не стали, а ось їх колективи постраждали сильно.

Ці люди (бек-вокал, підтанцьовка, костюмери, стилісти, працівники сцени і багато інших) як і більшість українців живуть на зарплату. Їм платить артист зі своїх гонорарів. Але раз артист не отримує грошей, то і його колектив залишається без засобів до існування.

Так проводив карантин український шоу-біз

До речі, в РФ на період карантину кожен артист має можливість звернутися за матеріальною допомогою в розмірі МРОТ раз на місяць. І багато хто так і зробили, віддавши ці 12 тисяч рублів (трохи менше 5 тисяч гривень) своїм співробітникам.

Таку допомогу отримують Регіна Тодоренко, Микола Басков і Діма Білан. А ось Григорію Лепсу, Пригожину з Валерією, Агутіну, Кіркорову і Тіматі відмовили, так як вони свої команди відправили в неоплачувані відпустки. Що виставило їх у вельми непривабливому вигляді перед публікою – маючи багатомільйонні статки і витрачаючи шалені гроші на одяг і порожні розваги, вони пошкодували платити хоча б мінімальну зарплату тим, хто допомагає їм робити шоу.

Подайте, російському артисту з держбюджету

До честі українських артистів, вони своїх не кинули – всі артисти підтримують свої команди в силу можливостей. Але вони теж у багатьох не безмежні.

Олі Поляковій гріх скаржитися – у неї чоловік мільйонер, але вона, розуміючи проблеми, з якими зіткнулося більшість артистів, вийшла мітингувати під Кабмін.

Оля Полякова під Кабміном

Результат не забарився – сьогодні ВР України в першому читанні прийняла закон №3851 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій “.

Ним передбачається серед інших преференцій, зниження податків: замість 20% ПДВ буде 7% ПДВ на культурні послуги.

Верховна Рада артистів почула

Ну і добре. Але найбільше народ повеселила фраза “культурні послуги”. Це що, вся решта – некультурні?!

Популярне

Схожі статті

“Раніше для тіла, зараз для голови”: як Марічці Падалко вдається виглядати молодшою за Вітвіцьку та Таран

Марічка Падалко завжди славилася своєю спортивною формою. Однак сьогодні, у свої зрілі роки, вона знаходить у спорті не лише джерело фізичної сили, а й справжній притулок для душі.

Куди зникла та чим займається 75-річна колишня Перша Леді Людмила Янукович: шахтарську столицю й не відвідує

Доля дружини президента-втікача не радісна. Слово "колишня" давно стало її постійним супутником і на сцені політичної драми, де розгортаються події української історії, для неї не знайшлося місця. 

Тонкі, повітряні, із золотистою скоринкою готую найсмачніші у світі млинці з яблуками: все просто як 2х2=4

Серед безлічі рецептів млинців є ті, що називаються "класикою жанру" — перевірені багатьма господинями та часом. Саме такий рецепт пропонуємо вам сьогодні.

“Без пари”: дружина Влада Ями Ліліана поділилася головним та натякнула, що їй доведеться бути самій

Ліліана, дружина хореографа Влада Ями, поділилася особистими думками щодо свого життя. Останні події привернули увагу не через професійні досягнення її чоловіка, а через численні вечірки.

Все ж таки не рідні? Галкін показав спільних з Пугачовою дітей, які не те що на батьків, між собою не схожі

Домисли навколо родини Пугачової та Галкіна не вщухають. 11 років жовта преса порушує питання, наскільки близькі Ліза та Гаррі, до своїх батьків, і чи справді вони їхні біологічні спадкоємці.

Пора року навіяла: печиво “Осінній листочок”. Готую з простих продуктів показну солодку випічку на свята

Осінь приносить натхнення своїми теплими кольорами, ароматами і настроєм. Саме в цей час хочеться особливих солодощів, які б відображали атмосферу цієї пори року.