Прості речі, які рятують життя: як підготуватись до важкої зими – спеціалісти поділились важливими порадами

Всі українці завмерли в очікуванні важкої воєнної зими. Експерти поділились важливими порадами, які з допоможуть вам впоратись зі всім можливими труднощами від холодів

Українців продовжують готувати до важкої зими. Редакція “Однієї хвилини” зібрала найбільш дієві поради, які допоможуть спокійно й легко прожити майбутні холоди.

Зробіть запаси

Якщо ви проживаєте у приватному будинку, то вам, насправді, буде легше пережити так званий “постапокаліпсис” – перш за все, потрібно запастись дровами, вугіллям, торфом або придбати генератор із потрібною кількістю пального (останній варіант доволі витратний). Завдяки таким запасам ви зможете опалювати будинок, а також готувати їжу в разі відсутності електроенергії, води та газу.

Містянам, які проживають у багатоквартирних будинках, спеціалісти рекомендують обдумати варіанти тимчасового переїзду за межі міста – у приватний сектор. Відтак президент Центру глобалістики Михайло Гончар впевнений, що взимку багатоповерхівки стануть “морозними пастками”.

“Тривожна валізка”

Якщо до 24 лютого багато українців усміхались, коли мова йшла про “тривожну валізку”, то зараз вже кожен упевнився в тому, що під час війни подібна валізка має стояти зібрана в кожному домі. До повномасштабного вторгнення було важко повірити в те, що подібне можливе в сучасному світі. Виявилось, що можливо.

Експерти розповіли, чим варто доповнити тривожну валізку
Експерти розповіли, чим варто доповнити тривожну валізку

Саме тому керівник школи виживання “Білі вовки” Сергій Білоус порадив додати до цієї валізки важливі речі: сірники та свічки. Окрім того, не завадить завжди мати заряджений ліхтарик або ж закупити для нього батарейки. Якщо маєте можливість, то Білоус радить придбати газову лампу.

У разі вимкнення електроенергії також пропадає вода – заздалегідь запасіться достатньою кількістю рідини, а їжу “на чорний день” приготуйте таку, яка не потребує багато води для приготування. Окрім того, їжа має бути поживною.

Створіть так звану “кімнату тепла”

Якщо все-таки переїздити до приватного сектору не вдасться, то варто подумати над створенням так званої “кімнати тепла”. Утепліть в обраній кімнаті двері та вікна та підготуйте все необхідне для проживання в ній.

Я вважаю, що вона має бути на кухні, бо там можна одразу готувати їжу й заодно грітися. Тобто, притягнути на кухню тапчан чи диван, щоб відпочивати і відігріватись

– поділився власними роздумами директор Нафтогазового консультаційного центру Андрій Закревський.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.