Безмірна розкіш: Як виглядає будинок Трампа у Флориді, куди він перебереться з Білого дому

Сім'я колишнього президента США вже готується до переїзду в розкішний особняк під назвою Мар-о-Лаго, розташований у Флориді.

Незважаючи на гучні заяви Дональда Трампа про перегляд результатів виборів, судячи з усього, незабаром йому таки доведеться покинути Білий Дім – тим не менш, навряд чи майбутні житло мільярдера буде сильно скромніше. Величезний маєток Мар-о-Лаго вже давно називають “сімейної резиденцією Трампів”.

Маєток Мар-о-Лаго

Локація на березі теплого океану ідеально підходить до воістину маєтку – все оформлення зсередини і зовні можна порівняти тільки з королівською розкішшю. Загальна вартість будинку перевищує 200 мільйонів доларів, і кожна деталь інтер’єру відповідає нескромним смакам Дональда і його дружини Меланії.

Маєток Мар-о-Лаго
Маєток Мар-о-Лаго, задній фасад

Сама дружина Трампа і вже майже колишня перша леді регулярно відвідувала резиденцію протягом чотирьох останніх років. І ось тепер, після програшу на виборах, їм пора переїжджати в Палм Біч остаточно.

Маєток Мар-о-Лаго має власний аеродром

Невелике містечко Палм Біч сім’я Трампів вибрала через його елітарність – крім мільйонерів і зірок світового масштабу, жити там простим смертним заборонено. Та й ціни на землю і будинки класу люкс не під силу жодному американському трудязі. Білі піски, блакитний океан і високі пальми роблять це містечко “схожим на рай” – так Палм Біч охарактеризував сам Дональд.

Маєток Мар-о-Лаго, великий басейн (їх є всього 4)

Бічний в’їзд
Маєток Мар-о-Лаго, центральний вхід

В особняку 58 спалень, 33 ванних кімнати, 12 камінних залів і 3 бомбосховища.

Маєток Мар-о-Лаго, вітальня
Маєток Мар-о-Лаго, ще вітальня
Маєток Мар-о-Лаго

Усередині будинок по-справжньому виблискує – майже всі поверхні, які можна було покрити позолотою, дизайнери нею покрили.

Маєток Мар-о-Лаго
Маєток Мар-о-Лаго

Раковини з дорогоцінних мінералів, люстри з камінням Svarovski, обідній зал на 200 персон і картини відомих художників – і це далеко не межа багатства.

Маєток Мар-о-Лаго, банкетний зал

Більшість кімнат вражаюче величезні, але на це є свої причини. У цьому маєтку вже роками збирається закритий клуб відомих і казково багатих, які платять по 15 тисяч доларів за право відвідати збори.

Маєток Мар-о-Лаго, бальний зал

Крім глави сім’ї Трампів і його дружини, переїжджає також молодше покоління.

Зал для переговорів
Кабінет Трампа
Маєток Мар-о-Лаго, їдальня
Спальня господаря
Спальня господині
Маєток Мар-о-Лаго, ще спальня

Дочка і помічниця Іванка зі своїм чоловіком Джаредом Кушнером купили собі ділянку на острові Індіан-Крік. Якщо вищеописана закритість і недоступність вас не вразила, то варто знати, що на острів потрапити ще складніше.

Індіан-Крік

На даний момент там всього 35 особняків, в яких живуть найбагатші люди світу і тисячі охоронців, які не дають потривожити їх спокій.

Особняк Хуліо Іглесіаса
Маєток мільярдера Карла Айкана
Особняк футболіста Дона Шула

Навіть якщо когось запросили погостювати в Індіан-Крік, людині доводиться отримати безліч дозволів і пройти перевірку ретельніше, ніж на митному контролі – і це незалежно від статусу гостя. Так на острів колись не пустили Сільверстра Сталлоне.

Дональд і Меланія Трамп