В Україні ожеледь: як правильно ходити по вулицях і залишитися в живих

Уже кілька днів жителі різних регіонів України радіють першому снігу.

Хтось радіє, а хтось злиться, адже такі погодні умови спровокували нові проблеми – мало того, що на дорогах пробки, так ще й тротуари слизькі. А основна неприємність в тому, що будь-хто може впасти і щось собі зламати. Якщо вас не влаштовує перспектива зустрічати новий рік в гіпсі, то скористайтеся порадами по тому, як ходити на вулиці по ожеледі, і нічого собі не зламати.

Взуття

Так, це саме банальне і перше, що ми поставимо в пріоритеті. Хоча чомусь багато людей досить часто ігнорують цей пункт. Взуття має щільно прилягати до ноги і бути тільки на рівній підошві. Це забезпечить рівномірний розподіл вашої ваги і допоможе утримати рівновагу.

Ожеледь в Україні
Ожеледь в Україні

Підошва на взуття

Вона повинна бути рифленою, товстої, або зі змішаним протектором. Так вам буде і комфортно, і тепло.

Одяг

Чи не вибираємо верхню і базову одяг, яка сковує ваші рухи. Взимку потрібно пожертвувати стилем заради зручності. Якщо стоїть питання в тому, щоб надіти яскравий, але не дуже зручний пуховик, і старенький, але зручний і менш помітний в натовпі – вибір очевидний.

Хода

Вона повинна бути трохи “пингвинья “. Навіть якщо на перший погляд це здасться смішним, просто спробуйте. Насправді маленькі кроки і перевалювання роблять ваше рух безпечним і спокійним.

Не поспішайте

Ніякого поспіху по дорозі, вкритій льодом. Інакше єдине місце, куди ви встигнете – це травматологія.

Рукавички, а не кишені

Якщо ви тримаєте руки в кишенях, рівновагу утримати складніше. Відмовтеся від цього.

“Мені не дзвонити!”

Під час ходьби не користуйтеся телефоном і не говорите по ньому. Це уповільнює ваше реагування в разі, якщо раптом подскользнетесь.

Намагайтеся ходити по краю тротуару, там зазвичай більше укоченого снігу, ніж льоду.

Також пам’ятайте, що найбільш небезпечний ожеледь зазвичай на сходах або сходах. Там тримайтеся про перила і акуратно спускайтеся / піднімайтеся.

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.