Як сушити яблука на зиму в домашніх умовах: якщо нема сушарки, ставлю в духовку і сушу корисно без цукру

Якщо не встигаєте з'їсти весь врожай яблук, а сил варити компот вже немає, просто засушіть плоди на зиму. Простий спосіб зробити це без спеціальної сушарки чи інших девайсів

Готуй сани влітку, говорить народна мудрість. Щоб узимку завжди була можливість посмакувати домашні плоди, вирощені власними руками, потрібно заздалегідь підготувати їх до тривалого зберігання. Якщо мова йде про яблука, то поки одні воліють готувати з них повидло або варення та закручувати на зиму, іншим подобається просто сушити плоди.

Для того, аби засушити яблука на зиму, потрібно знати декілька порад та особливих секретів. За словами знавців справи, необов’язково мати в арсеналі спеціальні сушарки або інші кухонні девайси – достатньо буде скористатись одним із перевірених “дідівських” методів. Щоб засушити яблука, потрібно просто виконати декілька простих кроків.

Експерти розповіли, як засушити яблука без використання спеціальної сушарки
Експерти розповіли, як засушити яблука без використання спеціальної сушарки

Один із найпоширеніших способів засушити яблука – просто залишити їх на сонці. Таким методом заготівлі яблук на зиму користувались ще наші бабусі, втім для того, аби висушити плоди, знадобиться більше часу. Користуватись таким методом можна у тому випадку, якщо на вулиці спекотна та сонячна погода, а також – теплий вітер і достатньо місця, аби розкласти яблука в один шар.

Підготуйте таці або вистеліть на місце, де збираєтесь сушити яблука, газету. Наріжте плоди кружальцями або тонкими пластинками та викладіть на підготовлену поверхню в один шар. Зверху накрийте яблука марлею та залиште на весь день. Вночі плоди потрібно заносити у будинок, аби вони не ввібрали нічну вологу.

Як правильно сушити яблука, якщо немає спеціальної сушарки
Як правильно сушити яблука, якщо немає спеціальної сушарки

Якщо хочете засушити яблука швидше, можете скористатись духовкою. Для цього методу найкраще обирати яблука зимових сортів. Помийте їх та очистьте від шкірки. Потім застеліть деко з духовки пергаментним папером і викладіть на нього нарізані тонкими кружальцями яблука. Розігрійте духовку до 80 градусів і залиште в ній яблука на деко на пів години. Потім потрібно зменшити температуру до 70 градусів і залишити яблука сушитись на 5 годин. Через цей час потрібно перевернути яблука, зменшити температуру до 50 градусів і тримати ще 4 години.

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?