Перевірений метод, як заморозити кукурудзу на зиму: довго зберігається, не псується та залишається соковитою

Влітку потрібно встигнути заготувати на холодну зиму максимум корисних овочів і фруктів. Розповідаємо, як правильно заморозити кукурудзу, аби зберегти всі вітаміни у складі

Смачна та соковита кукурудза не зрівняється з багатьма іншими овочами. Чого лише вартий свіжозварений качан молодої кукурудзи з сіллю або вершковим маслом. Таке частування, хоч і ситне, але не шкодить фігурі, а тому користується особливою популярністю серед великої кількості людей. Крім того, у складі кукурудзи міститься велика кількість корисних мікроелементів, тому її вживання вважається корисним.

Для того, щоб узимку у вас була можливість куштувати власну кукурудзу, потрібно подбати про те, щоб її правильно заморозити. Ми пропонуємо два варіанти – заморожування цілого качана або лише зерен. Обидва цих методи є перевіреними часом, тому можете не сумніватись, що після розморожування ви отримаєте соковиту та смачну кукурудзу.

Експерти розповіли, як правильно заморожувати кукурудзу на зиму для збереження соковитості

Перший спосіб заготувати кукурудзу на зиму – заморозити її качанами. Для цього потрібно обрати молоді качани приблизно одного розміру та відварити їх у звичайній чистій воді звичним способом. Далі потрібно залишити кукурудзу, аби та охолонула. Тепер можна займатись фасуванням качанів, аби розмістити їх у морозильній камері компактно.

Для початку приготуйте харчову плівку. У неї потрібно загортати кукурудзу, але найкраще зберігати одразу декілька качанів, адже це допоможе зекономити місце. Тепер, коли взимку вам захочеться скуштувати качанів, просто дістаньте заморожені та відваріть її в окропі близько 15-20 хвилин.

Як правильно заморозити кукурудзу на зиму, аби та залишалась соковитою

Якщо ж взимку ви часто готуєте супи або дитяче харчування, то заморожувати кукурудзу найкраще у зернах. Для цього качани потрібно відварити звичним для вас способом і дати їм повністю охолонути. Далі акуратно зріжте зерна кукурудзи з качанів і пересипте їх в окремий пакет. Покладіть їх у морозилку так, аби зверху нічого не притиснуло зерна.