Показую, як я в мікрохвильовці варю кукурудзу і капусту на голубці: це набагато швидше, ніж на плиті

Попереднє приготування овочів для різних страв займає багато чашу. Наші бабусі витрачали пів дня на приготування голубців. Секрети використання мікрохвильової печі допомагають економити час на варіння овочів

Мікрохвильова піч рівномірно впливає на продукти. Завдяки цьому страви готуються швидко, при цьому не втрачаючи свої смакові якості. А що уже говорити про попередню підготовку овочів. Так легко і швидко ще не було.

Варена капуста в мікрохвильовій печі

На підготовку капусти для майбутніх голубців в мікрохвильовій печі потрібно витратити всього декілька хвилин. Спочатку знімаємо верхнє листя, можливо є гниле чи пошкоджене. Воно нам зовсім не потрібно. Гарненький качан потрібно промити під поточною водою.

Варені листя капусти
Варені листя капусти

Візьміть тарілку, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі. В капусті робимо декілька проколів та кладемо на тарілку. Не потрібно накривати плівкою, обгортати й так далі. Тарілку з капустою кладемо в піч. Виставляємо на середню потужність в 1000 Вт та починаємо варити.

В середньому на капустину в 1,5 кг потрібно витрати 15 хвилин часу. Але все це залежить від сорту овочів. Тому через 10 хвилин можна перевірити капусту на готовність. Після того потрібно овоч залишити ще на 5 хвилин у виключеній мікрохвильові. Уже потім можна діставати та починати відділяти листя. Воно має бути м’яким.

Звичайно, може бути така ситуація, коли цілий качан вам зовсім не потрібно. Тоді візьміть окремі листки (необхідну кількість) та покладіть в мікрохвильову піч. Для їх приготування потрібно всього 4 хвилини на максимальній потужності.

Варена кукурудза всього за 5 хвилин

За допомогою мікрохвильової печі можна також приготувати смачну варену кукурудзу. Ця страва, особливо влітку, смакує і дітям і дорослим.

Рецепт приготування такої кукурудзи досить простий, складові наступні:

  • Качани кукурудзи (вже очищені від листя та волокон);
  • Сіль та перець за смаком;
  • Ложка вершкового масла.
Варена кукурудза в мікрохвильовці
Варена кукурудза в мікрохвильовці

Потрібно натерти качан спеціями та помістити в поліетиленовий пакет. В такому вигляді ставимо в мікрохвильову піч буквально на 4 хвилини максимальної потужності. Потім дістаємо кукурудзу, виймаємо з пакета та додаємо вершкове масло. При необхідності трішки солимо.

Мікрохвильова піч дозволяє економити час на приготування смачних страв.

Популярне

Схожі статті

На свята їм тільки цей салат і ніякі закуски вже не хочу! Ваші гості будуть випрошувати рецепт

Всього з чотирьох простих інгредієнтів виходить неймовірно смачний салат. Цей рецепт мало хто знає, тому ви точно здивуєте гостей, поставивши на стіл саме цю страву.

Десь таке вже бачили: Андрій Бєдняков знімає шоу, яке ідентичне проєкту Кацуріна. Дорофєєву теж забере?

Все більше набуває популярності гастро-шоу Міші Кацуріна та Антона Птушкіна. Проте не тільки вони хочуть розвиватися з цьому напрямку. Як в цій сфері опинився телеведучий Андрій Бєдняков?

Він стане вашим улюбленим: рецепт святкового рулету з курятини, який просто тане у роті

Курячий рулет – дуже смачна та оригінальна страва, яка урізноманітнить ваш святковий стіл. Готуються такі рулети дуже просто, а смак у них неперевершений.