Чому банани не можна тримати у пакеті: як правильно зберігати фрукти, щоб вони не ставали чорними

Одна з найпоширеніших проблем після купівлі бананів – псування плодів. Кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів, як уникнути неприємного чорного відтінку у фруктів

Банан – один із найкорисніших фруктів, поширених серед українців. Плоди цієї рослини містять у собі багато корисних мікроелементів та вітамінів, а вживання бананів щодня може значно покращити ваше здоров’я. Втім, головна проблема у питаннях, що стосуються цього фрукта, це той факт, що плоди дуже швидко починають чорніти.

Клопотенко розповів, як правильно зберігати банани

Відомий український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко пояснив, що чорніти банани починають активно темніти через етилен – речовину, яку виділяють багато фруктів. За словами експерта, етилен пришвидшує дозрівання плодів. Уникнути цього повністю – неможливо, втім ви можете дещо сповільнити цей процес.

Український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно зберігати банани
Український кулінар Євген Клопотенко розповів, як правильно зберігати банани

Євген Клопотенко пояснив, що це можливо тільки у разі дотримання правил зберігання бананів. Так, зберігати плоди потрібно без поліетиленових або будь-яких інших пакетів. Крім того, важливо не залишати банани на сонці, під відкритим сонячним промінням. Також на активніше виділення етилену впливають високі температури.

Кулінар також розповів, що для максимального подовження життя бананів потрібно зберігати їх окремо один від одного та інших фруктів. Таких правил варто дотримуватись, аби зменшити вплив етилену на плоди. Якщо ви хочете зберігати банани у холодильнику, то спершу потрібно розділити зв’язку фруктів і кожен з плодів загорнути у шматочок пергаментного паперу.

Як зберігати банани, щоб вони не чорніли та чому фрукти так швидко псуються
Як зберігати банани, щоб вони не чорніли та чому фрукти так швидко псуються

А ось очищені банани найкраще зберігати у нарізаному вигляді. Кружальця плодів потрібно збризнути лимонним соком та покласти в окремий контейнер. За бажання, ви можете заморозити банани. Очистьте їх від шкірки, наріжте кружальцями, викладіть на дощечку, застелену пергаментом і в такому вигляді заморозьте продукт. Потім перекладіть його у контейнер, закрийте та поверніть до морозилки.

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.