Полуниця поспіє раніше строку і буде велика та соковита: просто киньте це добриво у грядки восени

Щоб полуниця виросла смачною та соковитою, потрібно приділяти достатньо часу для догляду за культурою. Експерти поділились рецептом ідеального добрива для ягід

Восени городникам та садівникам часто буває зовсім не до полуниці. Проте, всі експерти в один голос заявляють, що все-таки варто згадати про цю культуру і приділити їй зовсім небагато часу та сил. Якщо провести обприскування складом, про який ми розповімо нижче, то рослини віддячать вам щедрим і смачним врожаєм.

Чим удобрити полуницю восени

Для приготування якісного добрива витрачати багато сил не потрібно. Для початку варто взяти склянку звичайної золи та залити її приблизно літром гарячої води. Тут точний об’єм води не дуже важливий. Однак варто звернути увагу, що вода обов’язково повинна бути гарячою. Розчин залишаємо на добу, щоб зола добре настоялась. Потім готовий розчин потрібно процідити та влити у відро води.

Експерти детально розповіли, як приготувати якісне підживлення для полуниці, яке вносять восени
Експерти детально розповіли, як приготувати якісне підживлення для полуниці, яке вносять восени

Туди ж потрібно додати склянку сироватки і 5 крапель йоду. Отриману суміш потрібно ретельно перемішати. Залишати цей розчин не потрібно – його відразу використовують за призначенням. Щоб обробити полуницю, потрібно перелити розчин у пульверизатор. Тепер ваше завдання полягає в тому, щоб ретельно покрити кожен кущик по листку розчином у пульверизаторі.

Якщо у вас залишається розчин, зберігати його не можна, та й для цього немає причин, адже більше обприскувати таким складом полуницю не буде потреби. Щоб продукт не пропадав, його можна вилити під кущики полуниці. Звичайно, на всі грядки з культурою вам добрива, що залишилось, не вистачить. Але, за бажання, ви можете приготувати нову підкормку за тим самим рецептом, щоб полити кожен кущик.

Як правильно удобрювати полуницю восени, щоб у наступному сезоні отримати солодкі та великі плоди
Як правильно удобрювати полуницю восени, щоб у наступному сезоні отримати солодкі та великі плоди

Після такої обробки ягоди мають вирости дуже великими та смачними. Обов’язково спробуйте приготувати добриво за цим простим рецептом.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.