Кабачки не консервую, а морожу. Всю зиму їмо кабачкову смакоту, не набридає: як правильно заморозити кабачки

Комусь подобається готувати на зиму консервацію, втім не всі полюбляють кислий присмак і той факт, що овочі приготовані. Розповідаємо, як правильно заготувати заморожені кабачки до самої весни

У городників, які уважно стежать і доглядають за своєю ділянкою, зазвичай щедрий врожай кабачків. Якщо за літній та осінній період вся родина встигла наїстись цією популярною культурою, постає запитання, що робити з цукіні далі. Не всім подобається готувати консервацію на зиму, тому, якщо ви – любитель свіжих овочів, обов’язково спробуйте заморозити кабачки. Розповідаємо, як правильно це робити.

Чи зберігається користь у заморожених кабачках

Взимку ціни на свіжі овочі на базарі чи у супермаркеті різко зростають, тому доцільно заздалегідь подумати про те, аби взимку у вас були свіжі кабачки – особливо, якщо на городі ви вирощуєте цю культуру. Експерти зазначають, що про користь заморожених овочів ви можете не перейматись, адже користь навіть таких кабачків буде значно вищою за продукт, який ви придбаєте на полиці магазину взимку.

Кулінари розповіли про всі тонкощі приготування заморожених кабачків на зиму
Кулінари розповіли про всі тонкощі приготування заморожених кабачків на зиму

Річ у тім, що ви заморожуєте ті кабачки, які буквально щойно зібрали з городу. Всі вітаміни та корисні елементи у складі овочів зберігаються. А ось овочі, які лежали на складах і у магазинах всю зиму, перш ніж потрапити до вашого столу, точно втратили чимало користі.

Як правильно заморозити кабачки

Процес заморожування кабачків є доволі простим, тому багато господарів і господарок обирають цей варіант замість класичної консервації. Так, для того аби заготувати овочі на зиму, перш за все цукіні потрібно добре помити та витерти насухо, аби зайва волога не потрапила у пакет, в якому ви зберігатимете заготовку.

Досвідчені кулінари розповіли, як правильно заморозити кабачки на зиму, щоб вистачило до весни
Досвідчені кулінари розповіли, як правильно заморозити кабачки на зиму, щоб вистачило до весни

Далі потрібно нарізати кабачки улюбленим способом. Якщо з цього овочу ви часто готуєте супи, овочеві страви, кабачкову ікру, то нарізати потрібно кубиками. У разі якщо вам до вподоби запіканки з кабачків або класичні смажені цукіні з часниковим соусом, то нашаткуйте їх кружальцями. Далі щільно розкладіть нарізані кабачки у пакети – із застібкою або у звичайні целофанові. Міцно зав’яжіть або застібніть пакети та покладіть їх у морозильну камеру для зберігання.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.