Вирощуємо мандаринове дерево з кісточки в домашніх умовах: покрокова інструкція та правильний догляд

Вирощуємо мандаринове дерево вдома. Дізнайтеся, як правильно виростити мандарин з кісточки за допомогою покрокової інструкції та простих порад.

Якщо ви давно мріяли доповнити свій зелений куточок оселі мандариновим деревом, для вас буде цікаво дізнатися, як правильно виростити це дерево з кісточки. Звісно, щоб мандарин зміг порадувати вас солодким плодом, потрібно набратися терпіння. До речі, новорічні свята зовсім близько, а це означає, що у вас є чудова можливість зайнятися посадкою цього яскравого фрукта. Пропонуємо вам ознайомитися з простими порадами щодо вирощування мандаринового дерева в домашніх умовах.

Вирощуємо мандаринове дерево з кісточки в домашніх умовах
Вирощуємо мандаринове дерево з кісточки в домашніх умовах

Обираємо правильну кісточку

Важливо вибрати сорт мандарина, який підходить для вирощування вдома. Візьміть кісточку із здорового мандарина, який вам найбільше сподобався. Кісточку промийте та добре висушіть, щоб вона не зіпсувалась у ґрунті.

Посадка кісточки

Сійте кісточку у горщик з вологим ґрунтом на глибину приблизно 3-4 см. Якщо ви саджаєте декілька кісточок в один горщик, то залиште між насінням 2-3 см, щоб деревце мало достатньо місця для росту.

Створення умов

Мандаринове дерево любить світло, тому розміщуйте його в освітленому місці, але без прямого попадання сонця. Забезпечте хорошу вологість ґрунту для кісточки.

Вирощуємо мандаринове дерево з кісточки в домашніх умовах
Вирощуємо мандаринове дерево з кісточки в домашніх умовах

Добриво

Ви можете підживляти мандарин добром для кімнатних рослин, тоді рослина буде стійкішою та ростиме швидше. Перед використанням добрива обов’язково ознайомтеся з інструкцією на упаковці.

Пересадка

Коли мандаринове дерево виросте і з’являться перші листочки, йому знадобиться більше місця для росту, тому пересаджуйте його в більший горщик.

Вирощування мандаринового дерева – це довгий процес, але слідкувати за змінами у рості рослини буде цікаво. Спробуйте виростити своє мандаринове дерево, яке принесе вам гарну рослину і солодкі, ароматні мандарини.

Популярне

Схожі статті

Друге кохання Святослава Вакарчука: що відомо про жінку, заради якої співак покинув Лялю Фонарьову

Відомий український співак Святослав Вакарчук тримає своє особисте життя у повному секреті. Та приховати розлучення та народження дітей від нової жінки йому не вдалося.

Кефір, борошно і грудочка фаршу: рецепт ніжного і соковитого заливного пирога з м’ясом – розлітається на ура

Використавши мінімальну кількість продуктів, ви зможете приготувати дуже смачний і ситний пиріг з м'ясом. Рецепт простий, а результат – приголомшливий.

Раніше замовляла цю закуску в ресторанах, а тепер навчилася готувати вдома: хрумкі сирні палички в паніровці

Смачні сирні палички можна без зайвого клопоту приготувати вдома. Вони чудового підійдуть у якості закуски для застілля, або як перекус діткам. Все що треба, ще правильний рецепт та 15 хвилин часу.