Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Поради з 90-их років можна за бажанням використовувати й нині. Тож спробуймо швиденько розморозити м’ясце за допомогою цукру, солі, оцту. Так робити доцільно ще за однієї причини – якщо м’ясо розморожувати природним шляхом, воно втратить купу поживних речовин у верхній частині, яка розморозиться швидше за решту шматка. Тож запам’ятайте, як робити правильно.

Цукрова вода

Влийте в каструлю 1,5 л води. Підігрійте її до 40 градусів. Всипте 3 ст.лож. цукру й ретельно перемішайте, щоб він розчинився. Тепер дістаньте з морозилки замерзлий шматок й опустіть у цукрову воду.

Як швидко й правильно розморозити м’ясо

За 10 хвилин дістаньте й дочекайтеся, поки м’ясо розм’якне. Після таких дій процес розморожування піде набагато швидше. До того ж страва, приготовлена з цього м’ясця набуде пікантного смаку.

Сіль

Цей спосіб прискорювання розморожування ще простіший. Діставши шмат м’яса з морозилки та витягнувши його з пакета, гарненько натріть зусібіч сіллю. Залиште на 20 хвилин. Сіль змивати не потрібно. Можете готувати м’ясо так. Тільки, звісно ж, страву більше не соліть.

Розчин оцту

Діставши м’ясо з морозилки, не виймайте його з поліетилену. Покладіть у миску. Влийте оцет, розбавлений наполовину водою. Залиште, щоб розморожувалося. Оцет має властивість замерзати за температури 20 градусів нижче нуля.

Як швидко й правильно розморозити м’ясо

Отже, почне вступати в реакцію з льодом, розчиняючи його. М’ясо, перебуваючи в середині пакета, опиниться у стані парникового ефекту. Тож лід із нього виходитиме рівномірно й швидко.

Вода

За відсутності мікрохвильової печі можете скористатися звичайною водою. От тільки доведеться влаштувати таку конструкцію. Спочатку заморожене м’ясо прямо в пакеті покладіть у миску. Залийте водою кімнатної температури.

Або ж залийте холодною водою і відправте в герметичний контейнер. За годину воду доведеться замінити на іншу. Якщо води не шкода, можете залишити грудочку м’яса під холодною проточною водою. Застосовувати окріп чи гарячу воду не можна в жодному разі.

Популярне

Схожі статті

“Повернули пташенят до родинного гнізда”: Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала привезли нащадків до Києва

У лютому-березні 2022 року українці масово вивозили дітей за кордон. Вчинили так і Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала. Та нині передумали й повернули малечу назад.

Золота медалістка і відмінниця, якій цілували руки: дружина Дмитра Гордона розповіла про своє перше кохання

Дружина Дмитра Гордона Олеся Бацман розповіла у своєму інтерв'ю, яке було її перше кохання та як їй цілували руки у дошкільні часи, коли вона була ще зовсім маленькою.

Смачні та ніжні курячі котлетки з додаванням кабачку: ідеально підійдуть до гарніру на обід або вечерю

Кабачки – ідеальний продукт влітку, який можна приготувати у безлічі різних варіантів. А чи пробували ви готувати курячі котлети з кабачком? Спробуйте обов'язково цей рецепт, поки кабачки у продажі.