“Годуємо так кота раз на 2 тижні – і шерсть у нього блищить краще мого волосся”. Ветеринар розповів

Якщо помітили, що шерсть в улюбленого котика стала менш шовковистою та гладенькою, як раніше, не зволікайте. Цю проблему слід розв'язувати обов'язково, дещо змінивши у харчуванні та догляді.

Щоб шерсть домашнього улюбленця сяяла красою, треба обов’язково додавати у котячий раціон пророщену пшеницю, овес чи свіжу травичку. Їх можна проростити на вікні в ящику і нехай муркотик ласує досхочу.

Якщо помітите, що коту подобаються морква, гарбуз чи диня, обов’язково додавайте ці продукти до раціону тварини. Клітковина, яка присутня у вмісті, покращить роботу шлунково-кишкового тракту й сприятиме виведенню трихобезоарів.

Як покращити котячу шерсть

Ви спитаєте, що таке трихобезоари? Це грудочки шерсті, які кішка мимоволі ковтає, коли вмивається. Вони здатні забити кишківник тваринки й призвести до закрепів та поганого зовнішнього вигляду пухнастої улюблениці.

Тому окрім правильних добавок до харчування, потурбуйтеся й про те, щоб зайвих волосинок на тілі кота було якомога менше. По-перше, давайте тварині мальт-пасту раз на 2 тижні. Це допоможе очистити кишківник.

Як покращити котячу шерсть

По-друге, залучіть заходи, щоб чепурна кішечка якомога менше ковтала власних волосинок. Задля цього регулярно вичісуйте смух підопічної з застосуванням спеціальних гребінців та пуходерок.

Якщо шерсть коротка, достатньо робити це 1 раз на тиждень, а у разі довгої доведеться вичісувати кішечку двічі-тричі. Якщо тварині подібна процедура подобається, то можете робити хоч щодня.

Купуючи котячий корм, стежте, щоб муркотуха отримувала в достатній кількості протеїн та амінокислоти, які містяться в курячому чи індичому м’ясі. Також тваринці потрібні жирні кислоти Омега-3 й Омега-6, які можна знайти в насінні льону та лососевому маслі.

Популярне

Схожі статті

Шовкопляс кадрить Гордєєва як може? Схудла, змінила зачіску та стала наряджатися у червоне — а він все ніяк

Інтриги та чутки завжди були й будуть частиною життя зірок шоу-бізнесу. Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв знову змогли привернути увагу глядачів та викликати інтерес до "Сніданку з 1+1".

Усією родиною підсіли на роли з баклажанів із сиром у найсмачнішому соусі: готую кожного тижня і не набридає

Роли з баклажанів із сиром у томатному соусі – це вишукана, але водночас проста у приготуванні страва, яка підкорить ваші серця. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь кожним шматочком!

Завжди поряд, де б не були: Джамала показала свого енергійного, бадьорого та досить молодого батька (ФОТО)

Відома українська співачка Джамала нещодавно поділилася з шанувальниками фотографіями свого батька. Судячи з них, він є чудовим прикладом того, як можна залишатися молодим попри роки.