Коли термометр показує +30 і більше, можна охолодитися не лише ззовні, але й зсередини: несподівані лайфхаки

Літо цьогоріч видалося дуже спекотним. Тому кожному хочеться охолодитися будь-яким можливим способом. Робити це потрібно не лише ззовні, але й зсередини. Отже, читайте корисні лайфхаки.

Чорне не надягати

Покращити свій стан у спекотну днину можна навіть за допомогою одягу. Забудьте про джинси та маленькі чорні сукенки. Відкиньте якнайдалі синтетику. Вбирайтеся виключно у білий, жовтий, блакитний, рожевий одяг. Саме він спроможний відбивати сонячні промені. До того ж тканини мають бути натуральними – льон, бавовна.

Як охолодити організм у спеку зсередини

Холодні вени

Не дивуйтеся. Організм можна охолоджувати навіть зсередини. Задля цього дістаньте з морозилки лід чи якісь заморожені продукти й прикладайте їх до місць, де вени підходять найближче до шкіри – на шиї, згинах ліктів чи колін, під пахвами. Звісно, на вулицю з замороженою куркою не вийдеш. Тоді просто намочіть шалик і накиньте на плечі. Відразу стане легше.

Холодний шлунок

Існують продукти, яким під силу знизити температуру людського тіла. Тож бажано у найгарячіші дні відмовитися від білкової їжі, яка підсилює метаболічне тепло, на користь фруктів-овочів. Червоний перець здатен провокувати потовиділення, що призводить до охолодження організму. Ананас під час переварювання зменшує кількість тепла в кишківнику, а кориця здатна охолодити шлунок.

Як охолодити організм у спеку зсередини

Кофеїн під табу

Пити у спеку треба багато, оскільки волога з організму випаровується ударними темпами. От тільки від кави, чаю та енергетиків бажано відмовитися зовсім хоча б тимчасово. Ці напої є діуретиками, а значить, їх вживання призводитиме до ще швидшого зневоднення.

Як охолодити організм у спеку зсередини

Будьмо не будемо

Алкоголь, як і кава, має діуретичні властивості. Ця рідина не призведе до охолодження організму та насичення його життєдайною вологою. Швидше навпаки. Тож якщо немає можливості відмовитися від випивки, то хоча б перед цим випийте якомога більше води. І в процесі пиятики робіть паузи на безалкогольні коктейлі.

Популярне

Схожі статті

“Повернули пташенят до родинного гнізда”: Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала привезли нащадків до Києва

У лютому-березні 2022 року українці масово вивозили дітей за кордон. Вчинили так і Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала. Та нині передумали й повернули малечу назад.

Золота медалістка і відмінниця, якій цілували руки: дружина Дмитра Гордона розповіла про своє перше кохання

Дружина Дмитра Гордона Олеся Бацман розповіла у своєму інтерв'ю, яке було її перше кохання та як їй цілували руки у дошкільні часи, коли вона була ще зовсім маленькою.

Смачні та ніжні курячі котлетки з додаванням кабачку: ідеально підійдуть до гарніру на обід або вечерю

Кабачки – ідеальний продукт влітку, який можна приготувати у безлічі різних варіантів. А чи пробували ви готувати курячі котлети з кабачком? Спробуйте обов'язково цей рецепт, поки кабачки у продажі.