Молода шкіра без кремів та косметологів: бабуся мала чудовий вигляд завдяки цим продуктам з власної грядки

Звичайні продукти, які ми вживаємо чи не щодня, можуть стати джерелом краси і молодості. Отримати подвійну користь від овочів та фруктів можна, виготовляючи з них косметичні засоби для шкіри.

Огірок, помідор, картопля — це не перелік покупок і не список інгредієнтів для салату, це те, що могло б лежати у вашій косметичці поряд з кремом від зморщок. Так, такі прості продукти, які влітку є в холодильнику у кожного, можуть стати поживними масками, які запобігають старінню шкіри.

Пропонуємо кілька простих рецептів масок з овочів, фруктів та ягід, застосування яких допоможе зберегти обличчя свіжим та уповільнити процеси старіння.

Огірок

Певно всі знають про зволожувальні властивості огірків. І це дійсно так — навіть просто нарізані шматочки огірка, викладені на обличчя, допомагають наситити шкіру вологою, адже цей овоч на 95% складається з води.

Крім того, огірки — це джерело вітамінів В5 та С. Вони активізують продукування колагену вашою шкірою, тобто дозволяють залишатися пружною та уповільнюють її старіння.

З яких овочів та фруктів можна робити маски для обличчя
З яких овочів та фруктів можна робити маски для обличчя

Щоб не нарізати огірки, а отримати маску-пінку, радимо старанно збити яєчний білок з двома ложками огіркового соку. Таку масу досить зручно наносити на обличчя.

Смородина

Ще одне потужне джерело вітаміну С — смородина. Просто розітріть кілька ягід на обличчі й отримаєте маску скраб, адже кісточки та кислота здійснюють ефект легкого пілінгу. Також смородина допоможе покращити колір обличчя.

Маска з картоплею

Картопля є джерелом холіну, який стимулює активність клітин шкіри. Завдяки цьому бульба запобігає появі зморщок. Крім того, вона містить лютеїн та селен. Ці елементи допомагають відновити еластичність епідермісу та захищають від впливу вільних радикалів, які є однією з причин старіння шкіри.

Для приготування картопляної маски візьміть відварену картоплину, розімніть її та змішайте з яєчним жовтком, чайною ложкою оливкової олії та столовою ложкою молока.

З яких овочів та фруктів можна робити маски для обличчя
З яких овочів та фруктів можна робити маски для обличчя

Помідор

Цинк, що міститься у помідорах, активує відновлення клітин шкіри. Також у помідорах є потужний антиоксидант — ретинол. У поєднанні з вітаміном С ці елементи роблять “короля салатів” хорошим інгредієнтом для косметичних масок.

Розімніть помідор та змішайте з ложкою йогурту та ложкою меду і отримаєте ще одну омолоджуючу маску.

Яблука

Очистити та зволожити шкіру допоможе маска з яблук. Варто просто натерти фрукт та нанести цю кашку на обличчя. Якщо додати до яблук дрібно накришене листя чи сік петрушки, маска матиме ще й відбілювальний ефект.

Усі маски варто нанести на обличчя на 10-15 хвилин і змити теплою водою.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.