facebook

5 дивних і несподіваних фактів звичайному житті сучасного світу

Часом буває таке, що на дітей пильну увагу звертають не тільки батьки або держава, а й вчені. Давайте сьогодні дізнаємося, які останні дослідження були присвячені питанням дитинства.

У Данії від батьківства начальника залежить зарплата всіх працівників

Відповідно до останніх досліджень датських і американських вчених було доведено, що після того як в родині керівника компанії народжується дитина, зарплата співробітників компанії скорочується на 0,2%. Хочеться відзначити, якщо у начальника народжується син, то його зарплата автоматично збільшується більш, ніж на 6%, якщо народилася дочка, то більше, ніж на 3%.

Дослідження проходили більше 10 років і засновані на даних про 18 тисячах топ-менеджерів.

Від чого залежить характер китайських дітей

Декілька десятиліть тому на території Китаю була введена політика, що в одній сім’ї повинен рости тільки одна дитина. В такому випадку діти стають безвідповідальніше, не схильними до суперництва, що не надійними і песимістичними. Крім цього фахівцями було доведено, що у дітей без рідних братів і сестер розвивається синдром маленького імператора.

В даному дослідженні брали участь 420 тисяч жителів Китаю. Зараз влада рекомендує молодим батькам мати двох дітей.

Чому кар’єра в США залежить від шкільної популярності

Після проведених досліджень американські фахівці прийшли до висновку, чому все-таки залежить успіх у дорослому житті. На їхню думку успіх у дорослому житті залежить не від вроджених якостей або характеру, а саме від соціальних навичок, які були придбані в шкільні роки.

Не секрет, що всі набуті навички згодом застосовуються у професійній діяльності. Саме тому, старшокласники, які свого часу були популярними в школі, через роки заробляють значно більше своїх однокласників.

Чи справді в Німеччині вагітність є заразною

За останніми даними вчених, вагітність може бути заразною. Вся справа в тому що якщо одна жінка на роботі народила дитину, існує велика ймовірність того, що її колеги також забеременеют.

Правда, така можливість може бути тільки в тому випадку, якщо серед колег мінімальна різниця у віці.

Чому в Великобританії з моди вийшло звичайне читання книг

На сьогоднішній день в Великобританії все менше батьків читають звичайні книги. Після проведення опитування серед дітей у віці від 8 до 16 років з’ясувалося, що третина опитаних дітей жодного разу не бачила свого батька з книгою. Така ж плачевна ситуація і з матерями, близько 15% опитаних ніколи не бачили своїх мам з книгами.

На жаль, кожна сьома дитина жодного разу в своєму житті не був у книжковому магазині, а кожен 10 – не прочитав жодної книжки.

Але британці активно слухають аудіокниги и читають онлайн.

 

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.