Як виглядають і чим займаються 23-річні дочки журналіста Георгія Гонгадзе, який був убитий 20 років тому

Історія зникнення і вбивства журналіста Геогрія Гонгадзе на багато років прикувала до себе увагу всього світу страшними подробицями. Як живе його сім'я зараз?

Георгій Гонгадзе – український журналіст, засновник і перший головний редактор інтернет-видання «Українська правда». Обставини його смерті і прчастность до цього вищого керівництва країни стали національною драмою українців, яка показала, наскільки вразливою є професія журналістів.

У цьому році 20 років виповнилося одному з найбільших політичних скандалів України – 17 вересень пішло третє десятиліття з моменту вбивства журналіста. До сих пір остаточно не відомо, кому все-таки було вигідно «усунення» на той момент відомого кореспондента, адже це справа швидко закрили від суспільної уваги через гучних імен серед підозрюваних. Проте, його смерть стала не тільки демократичним провалом української системи, а й великою трагедією для родини і всіх близьких Георгія.

Георгій Гонгадзе
Георгій Гонгадзе

Історія Георгія Гонгадзе

Молодий журналіст грузинського походження, громадянин України, був одружений на львів’янці Мирославі Петришин, в 1997 році у пари народилися дівчатка-близнючки Нана і Соломія (Нані і Саломе в грузинській інтерпретації).

Біографія чоловіка була виконана небезпеками, він воював в Афганістані, брав участь в якості журналіста практично у всіх регіональних конфліктах. У квітні 2000 року ним створено інтернет-видання «Українська правда», де публікував резонансні теми про корупцію у вищих ешелонах влади.

17 вересня Георгій зник, його обезголовлене тіло знайшли майже через 2 місяці, голова не знайдено досі.

Георгій Гонгадзе з дружиною і дочками
Георгій Гонгадзе з дружиною і дочками

Дружина Георгія Мирослава Гонгадзе багато років добивалась чесного розслідування, але через страх за своїх дочок змушена була емігрувати в США, де потрапила під програму захисту.

Сім’я Георгія Гонгадзе

На той момент у тридцятирічного чоловіка вже була велика любляча родина: крім рідних, з якими він завжди підтримував близький зв’язок, Георгій був одружений на дівчині Мирославі. У 1997 році вона народила чоловікові двох чарівних дівчаток – Нану і Соломію, сестер-близнюків. Зараз їм вже більше 20 років, і в житті дочок Гонгадзе багато чого змінилося.

Дочки Гонгадзе у віці 5-ти років
Дочки Гонгадзе у віці 5-ти років

Заради безпеки трирічних дівчаток і власної, Мирослава в тому ж 2000 року емігрувала в США – там вона працювала на радіо «Голос Америки» і продовжувала віддалено співпрацювати з українською «Свободою». Разом з дочками вона оселилася у Вашингтоні.

Соломія і Нонна Гонгадзе в шкільні роки
Соломія і Нана Гонгадзе в шкільні роки

Доля тата сильно вплинула на життєвих вибір Соломії – як професії вона вибрала політологію і поїхала вчитися до Великобританії. Там її легко взяли в Лондонську школу економічних і політичних наук. Дівчина бере участь у величезній кількості волонтерських та соціальних ініціатив, вчиться в магістратурі і збирається продовжити незавершене батьком справу – нести в світ правду і свободу слова.

Мирослава Гонгадзе з 18-річними доньками
Мирослава Гонгадзе з 18-річними доньками

Сестра Соломії і друга близнючка Нана вирішила залишитися поруч з мамою – вона вчиться зараз в гуманітарному університеті Вашингтона за напрямом «піар і реклама» після закінчення бакалаврської програми по історії мистецтв. Її вже звали на стажування в одну з відомих американських медіакомпаній, так що незабаром після закінчення магістратури вона отримає хорошу роботу.

Так сім'я Георгія Гонгадзе виглядає тепер
Так сім’я Георгія Гонгадзе виглядає тепер

Обидві дівчинки дуже схожі на тата – це легко помітити з фотографій. Нана зберегла природний відтінок волосся, а Соломія вирішила перефарбуватися в блондинку.

Доньки Георгія Гонгадзе дуже походи на нього
Доньки Георгія Гонгадзе дуже схожі на нього

 

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.